De beste tips voor 24 hours in Boston

 •  0

By

Boston stond al lang op mijn lijstje. Een oude vriendin van mijn ouders woont hier en zij zijn hier al meerdere malen op bezoek geweest. Toen we ons reisje New York boekten én erachter kwamen dat de heenreis via Boston veel goedkoper was, besloten we deze stad meteen te bezoeken. 24 uur, niet lang, dat wel, maar veel langer had ons budget het niet uitgehouden. Boston is klein, maar één van de meest welvarende steden in Amerika. Een stad met veel geschiedenis, rijke wijken met statige huizen en een creatieve generatie die zich gestort heeft op de specialty coffees en craft beers. Welkom in Boston! Lees snel verder voor een overzicht van onze beste Boston tips!

Gezond ontbijt bij Coppersmith

Een goed begin van de dag, zowat naast ons hotel. We bij Coppersmith. Het duurde even voordat we doorhadden dat Coppersmith twee delen kent: een (rooftop) bar en restaurant (voor ’s avonds) en een ontbijtcafé. Om half 8 ’s ochtends stonden we al binnen, lang leve de jetlag. De geur van verse croissantjes en muffins op de counter beloofde veel goeds. Wij bestelden een bagel met veel groen en een smoothie die behoorlijk wat gezonde eigenschappen toegedicht had gekregen. Van de eigenaren kregen we zelfs een lunchpakket gratis mee, aangezien de muffins van de dag ervoor voor de kliko bestemd waren. Zelfs op dit vroege tijdstip kwamen mensen langs voor een coffee-to-go, van hardlopers tot zakenmensen. O ja, ze hebben hier ook heerlijke espresso, naast de ouderwetse Amerikaanse filterkoffie.

Coppersmith | 40 W 3rd Street | South Boston

 

 

 

Te gekke koffie bij The Wired Puppy

Voor de rest was deze wijk op dit tijdstip nog vrij rustig, dus besloten we om ons richting downtown te begeven, ons voornemend hier in de avond nog even terug te komen. Wij pakten de metro naar Back Bay, een relaxte wijk grenzend aan het centrum. Brede straten, veel groen en mooie oude herenhuizen gebouwd met rode bakstenen. En niet te vergeten een aantal heerlijke koffietentjes. Wij besloten onze caffeine shot te halen bij de Wired Puppy, met klein terrasje en een sfeervolle tent in de kelder. Veel verstand van koffie, keuze uit meerdere soorten roasts én zetmethoden, inclusief slow coffee. Loop door één van de drie lange straten richting het centrum. Je loopt erheen via een groot park midden in het centrum: Boston Public Garden. Fotogeniek, met uitzicht op al het ouds en nieuws van het centrum op de achtergrond.

The Wired Puppy | 250 Newbury Street | Boston

 

 

 

Toerische Freedom Trail voor wat history catch up

Loop je vanaf hier verder, dan zit je midden in het centrum. Wij maakten de fout om een aangeraden wandelroute ‘The Freedom Trail’ te lopen. Ik kan je vertellen, die loopt elke toerist. Ideaal als je meer wilt weten over de geschiedenis, maar haar ‘ervaren’ lukt niet met honderden mensen om je heen. Niet doen dus, verken liever zelf de straten of de wijken buiten het centrum. Boston is een overzichteijke stad met zeker voor Amerikaanse begrippen een klein centrum. Ook uniek zijn de hoeveelheid kleine straten en oude gebouwen. Zeker een blik waard, maar dan liever niet en masse. Op dezelfde route staat trouwens de South Market. Ook deze (en de omliggende terrasjes) kan je beter mijden. Drommen toeristen en weinig waar voor je geld.

Proost! Craft beer in Boston? Sip the World proefde alvast drie heerlijke craft beers!

 

 

 

Lunchen tussen de kantoorlui op Post Office Square

Een betere optie om te lunchen vind je hier. Gelegen midden tussen alle kantoorgebouwen, hartje centrum: Post Office Square. Hier een beperkt aantal toeristen, maar met name de zakelieden. Tussen twaalf en twee uur laten ze het werk voor wat het is. Bij mooi weer vinden ze een plekje op het gras of langs de paden en eten hun lunch op. De lunch werd begeleid door een viool en een harp: twee straatmuziekanten die gehaasd Boston weer even tot bedaren bracht. Koop je lunch bij het naastgelegen Sip Café.

Sip Café | Post Office Square | Boston

 

 

 

Een powernap in Columbus Waterfront Park

We ontdekten overigens nog een prima picknick optie: in het Christopher Columbus Waterfront Park. Onderweg kan je je picknickmand vullen bij een heerlijke deli supermarkt: Golden Goose. Hier kan je zelf je eigen salade of lunch samenstellen en deze vervolgens met uitzicht opeten aan het waterkant. Wij waren op dat moment ook wel toe aan een powernap. De graszoden waren prima geschikt voor dit doeleinde.

Golden Goose | 179 Commercial Street | Boston

 

 

 

Dinner at Myers and Chang

Voor ons diner ’s avonds hebben we gereserveerd bij Myers and Chang. En het bleek nodig. Een creatief oosters restaurant die smaakvolle kleine gerechtjes serveert. Alles komt met een enorme snelheid de keuken uit en wordt met een evenzo mooie bevlogenheid geserveerd. De setting is een soort diner, typisch Amerikaans, maar met een Aziatisch tintje. Mocht je niet gereserveerd hebben, dan kan je wellicht nog aan de bar plaatsnemen. De gerechten zijn overheerlijk en origineel. En op de drankenkaart: blikjes (!) craft beer uit Boston!

Meyers and Chang | 1145 Washington Street | Boston

 

 

 

Craft beer in een industriële loods: Coppersmith

We eindigden onze 24 uur bij de bar waar we begonnen waren: Coppersmith. Dit keer niet in het ontbijtgedeelte, maar in de overgrote industriële hal. En we waren niet de enige. Elk tafeltje was bezet en er heerste een gezellige drukte. De in-house food truck serveerde iets te happen voor de gasten. Iets rustiger kon je overigens ook buiten zitten, op de ware rooftop. Een aangezien dat in Amerika helemaal hip is, was ook de rooftop bar goedgevuld. Niet dat het uitzicht zo fantastisch was, het was immers een dakterras op de eerste verdieping. Maar toch, in een stad is een rooftop nou eenmaal een rooftop. Op de drankenkaart ook hier lekkere biertjes en ciders uit Boston.

Coppersmith | 40 W 3rd Street | South Boston

 

 

 

Het lichtje uit: South End sleeping

Een welvarende stad, daar kwamen we al snel achter toen we een hotel wilden boeken. De prijzen om te slapen zijn hoog, maar de service en kwaliteit ook. Wij sliepen in Quarters on Broadway. Een goede keuze als je voor een redelijke prijs een goed hotel wilt hebben. Beter nog, dit is één van de goedkoopste opties in de stad met toch nog zo’n 120 – 150 dollar per nacht. Dit hotel is modern en schoon, een nette gedeelde badkamer en heerlijk comfortabele bedden voor als je net het vliegtuig uit komt rollen. Oordopjes mee, de airco op het dak maakt namelijk veel geluid. Ondanks dat toch een aanrader. Het hotel ligt aan de rand South End, waar veel oude gebouwen omgetoverd worden tot iets moois. Houd je van industrieel design en craft beers, dan is dit dé plek. Voor nu gaat ons lichtje uit, morgen vertrekt onze bus naar New York!

Quarters on Broadway | 30 West Broadway Street | Boston

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply