De mooiste stranden op Aruba

 •  0

By

Speciaal voor iedereen die niet kan wachten op zonnestralen: ga op vakantie naar Aruba! Vorig jaar heb ik het geluk gehad hier zes maanden te mogen verblijven. Mijn beste Aruba tips heb ik opgeschreven en in deze fotoblog deel ik je graag de mooiste plekken. Van witte stranden tot relaxte beach bars. Deze informatie over Aruba is een must als je binnenkort vertrekt naar deze zonzekere bestemming. 

Aruba staat bekend om zijn mooie stranden. Ze worden zelfs beschouwd als de mooiste van alle ABC-eilanden. En ik moet toegeven, je hebt er een fantastische keuze: van tropische lange witte stranden tot lastig bereikbare ruigere plekken. Van mooie stranden waar je met een luchtbed in de zee kan dobberen, tot en met een kust met spectaculaire golven. Met name de eerste soort is gelegen aan de toeristische strip en loopt van de ‘high rise’ (de dure Amerikaanse resorts) tot de ‘low rise’ (iets minder hoge appartementsgebouwen, De tweede soort vind je aan een moeilijker begaanbare Noord en Oost kust. Minder faciliteiten, maar ook minder toeristen. Gelukkig is Aruba niet groot dus tijd genoeg om deze mooiste stranden op Aruba te bezoeken. Met deze Aruba tips hoef je je zeker niet te vervelen. Of toch wel?

Palm Beach

Deze foto is genomen vanuit één van de vele zwembaden op Palm Beach. Wij verbleven de eerste twee weken in het Holiday Inn. Zeker een aanrader als je aan het strand wilt overnachten, maar tegelijkertijd niet te veel geld uit wilt geven. Het voordeel van de resorts aan Palm Beach is dat ze vrij toegankelijk zijn. Je hebt dus geen afgeschermde stranden of zwembaden voor de gasten. Alles is vrij toegankelijk en dat draagt zeker bij aan de paradijselijke sfeer van dit stuk eiland.

Fisherman’s huts

Voor kiters en windsurfers is Aruba the place to be! Iets ten noorden van Palm Beach vind je het strand van de Fisherman’s Huts. Ideaal om (te leren) kitesurfen en windsurfen. Ik heb er vele uren doorgebracht op de planken van Jeroen, de beste leraar op het eiland!

Check deze blog voor meer zonnige Aruba tips

Arashi Beach

Het lokale Arashi Beach ligt ten noorden van Palm Beach en is ideaal als je wilt snorkelen. Hier liggen een aantal mooie koraalgebieden. Zowel boven als onderwater is het er prachtig. Je hebt zelfs de kans om schildpadden te zien. Maar dan moet je wel geluk hebben. Zo af en toe kwam ik er vanaf mijn surfplank eentje tegen. Heel even kwam hij met zijn kopje boven, om vervolgens weer naar z’n familie t zwemmen. Geluksmomentje!

Andicuri Beach

Mijn absolute topper! Lang op het strand liggen is me nog nooit gelukt. Op het eerste gezicht lijkt Aruba alleen wel juist die stranden te hebben. Maar nee! Huur een auto en ga naar de Oost kust. Hier ligt mijn absolute favoriet van het eiland: Andicuri Beach. Het is wel een bumpy ride om er te komen, maar dan heb je een prachtig verlaten stuk. En wat veel mensen niet weten, de golven zijn zo krachtig dat je er ideaal kan bodyboarden!

Mis je nog Aruba tips?

Mis je nog Aruba tips die we absoluut op moeten nemen in deze Beach Guide? Laat het me weten!

 

 

 

 

 

 
(1) Lastiger te vinden, maar de moeite van de omrit waard vanwege de relaxte sfeer zonder toeristen: Arubaville, ten zuiden van het vliegveld. (2) Me bij Nos Clubhuis, genietend van een biertje in de happy hour – zeer de moeite waard aangezien Aruba behoorlijk duur is. (3) Eén van de gezelligste Beach Bars: Moomba Beach. Vooral op zondagavond erg gezellig met live muziek. (4) Eduardo’s Beach Shack, verscholen achter het hotel bij Playa Linda. Eduardo maakt de meest gezonde én lekkerste smoothies voor je klaar. (5) Persoonlijk houd ik niet zo van in de zon liggen. Voor kiters en windsurfers is Aruba the place to be! (6) Creapy als je ze voor het eerst over je handdoek ziet wandelen, maar van dichtbij fantastisch mooie beesten.

 

About the Author

 

Leave a Reply