Craft beer in Valencia’s hippe wijk Ruzafa

 •  0

By

Ik ging erheen voor de wijnbarretjes, maar vond er meer cafés voor een craft beer. Mooie industriële barretjes in een hippe wijk net buiten het centrum: Ruzafa. Kom hier niet overdag, dan is het nagenoeg uitgestorven. ’s Avonds komt het leven op gang. En dan niet om zeven uur, het wordt pas echt gezellig vanaf tien uur ’s avonds. Maar dan zijn er ook wel een paar hele mooie open. Welkom! Craft beer Valencia, in een stad dat verrassend genoeg meer van het bier dan van de wijn bleek te zijn. Een fotorapportage inclusief de beste tips van mijn favoriete cafés en bijzondere crafts in deze geweldige wijk by night.

Craft Beer Valencia: La Birreria

Start je tour hier voor je eerste Valenciaanse (of ander Spaans) biertje. Binnen of op het terras van La BirreriaTaste. El Boquerõn, het enige bier ter wereld dat met zeewater gemaakt is. Je zou er eigenlijk nog een visje bij moeten krijgen.

Copenhagen Valencia

Scandinavisch eten met gastronomische crafts. Vegetarische menu, maar maar geen geitenwollensokkenalarm. Taste. Probeer bij al het lekkere eten van Copenhagen de award-winning Socarrada: smaakvolle craft met tonen van rozemarijn!

Je gaat er natuurlijk heen voor de zon, dus deze terrassen in Valencia zijn verplicht!

Ubik Café

Ubik: een bijzonder café annex tweedehands boekenwinkel, waar je overigens van ‘s ochtends tot ‘s avonds aan kan schuiven. Taste. Vipa. Het vrolijke olifantenetiket past perfect bij de sfeer in het café. Geurend naar sinaasappels.

 

Olhöps Craft Beer House

De beste crafts in een industriële setting. Olhöps: een piepklein terras, fantastisch strak interieur. Eén van de hipste plekken van dit moment. Taste. Een speciaaltje: Antara, 100% biologisch, gemaakt van tijgernoten (huh? ja, je leest het goed), granen en hop.

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply