By

Tijd voor een dagje Amersfoort! Op slechts een kwartiertje met de trein van Utrecht, ging ik op zoek naar heerlijke koffietentjes en winkels waar ik mijn groene planten woede kwijt kan. Ondertussen maakte ik nog een fietstocht langs de mooie grachten en oude panden en ontdekte het vele mooie groens van de stad. 

Livingstone Coffee

Een cappuccino en Salt Magazine: hier buiten bij Livingstone zat ik prima

In een schattig oud pand net achter de grote markt zit Livingstone, een echte speciaalzaak voor de liefhebbers van koffie én reizen. Aan de muur prijkt een grote wereldkaart en door de bar liggen diverse reistijdschriften. Een goede plek om je te oriënteren op je volgende reis, óf om meer te weten te komen van waar je koffie vandaan komt. De eigenaar, Raymond, zette alvast een cappuccino terwijl ik buiten op één van de stoelen buiten plaats nam. ‘Ik zou graag een groter terras willen hebben, zodat ik ook buiten lunch kan serveren’, antwoordde hij op mijn compliment over het gezellige zitje buiten. Hopelijk komt de toestemming vanuit de gemeente snel. Met Salt, een prachtig tijdschrift over avontuurlijke reizen, zat ik in de ochtendzon. De koffie smaakte fantastisch, de sfeer relaxed.

Livingstone Coffee | Groenmarkt 11 | Amersfoort

 

 

 

Corazon

Helemaal links zie je Corazon Bakery, heerlijke zitjes in de zon, maar stiekem vond ik Dille en Kamille nóg leuker om te fotograferen.

Een oude favoriet van toen ik ooit in Amersfoort woonde, en tot mijn vreugde, dit leuke tentje zit er nog steeds! Corazon serveert heerlijke koffie, maar maakt ook gebak, ontbijt, lunch en ander lekkers. Inmiddels hebben ze een tweede vestiging verderop in de straat geopend, Corazon Bakery, even populair en even de moeite waard. En voor mooi-weer-ik-wil-varen-liefhebbers: er is ook een Corazon boot. In drie uur vaar je de Eem op en af, wordt er voor je aan boord gekookt én krijg je een koffie workshop, waarbij je aan boord bonen gaat branden en hiermee je eigen kop koffie zet.

Corazon | Krommestraat 18 | Amersfoort

 

 

 

Lykke Moodstore: interieur én koffie

Een bankje en een zonnetje: ook voor mijn derde bak koffie had ik weer een prima bankje gevonden

Dit is niet zozeer een koffietentje als wel een leuk interieurwinkeltje mét espressomachine. Inclusief een heerlijk bankje voor de deur om je espresso in het zonnetje op te drinken Binnen vind je mooie groene accessoires voor je interieur én een fantastische collectie kaarten. Ik ging naar huis met drie prachtige kaarten van Utrecht, Parijs en Vancouver, toch wel mijn favoriete steden:)

Lykke Moodstore | Krommestraat 12 | Amersfoort

 

 

 

Ik ben fan van koffie, wijn en planten. Oók mooie planten in huis? Check dit boek:

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


Dagje Amersfoort

Tentjes gemist? Meer groene tips voor een dagje Amersfoort? Laat het me weten!

About the Author