By

Nieuw Zeeland staat vol met koffiebarretjes. Keuze genoeg dus. Elke ochtend namen we uitgebreid de tijd voor een flat white, latté of long black. Een overzicht met de klok mee van onze favorieten onderweg of op bestemming.

1. Vic’s Café and Bakery
Geen suf broodje aan tafel, maar een lekker stevig Nieuw Zeelands ontbijt met koffie vind je hier (132 Victoria Street, Christchurch)

2. Addington Coffee Co-op
Wel *** als je je camera hier ergens bent kwijtgeraakt, maar de sfeer is top. Midden in de stad op gras liggen en binnen is het ook mooi toeven en de industriële garage (297 Lincoln Road, Christchurch)

3. Coffee House
Lekker om er avond te eten, maar als je een soepkommetje koffie wilt, ben je hier ook aan het goede adres (290 Montreal Street, Christchurch)

4. The Perc
Heerlijk als het buiten koud is, waait en je behoefte hebt om de hele middag binnen te zitten bij het kacheltje (142 Lower Stuart Street, Dunedin)

5. Patagonia
Koffie en waanzinnige chocola op een zonnig terras. Woehoe! (50 Beach street, Queenstown)

Zin in wijn? Check waar je de lekkerste kiwi sauvignon blanc en andere druivensoorten kan proeven.

6. Sandfly Café
Verscholen in een winkelcentrum ligt deze top tent. Het ontbijt ziet er heerlijk uit, interieur is top. Gelukkig zonder sandflies (9 The Lane, Te Anau bij Milford Sound)

7. Commercial Hotel
Als je al een lange autoreis erop hebt zitten is deze plek heerlijk om even op te laden om het laatste stuk naar Abel Tasman uit te zingen (Corner Waller & Fairfax street, Murchison)

8. Park Café
Een koffie voor de start van de Abel Tasman Track in de ochtendzon. Ook ’s avonds de enige tent waar wat te beleven valt (1 Harvey Road, Motueka)

9. Zumo Coffee House
Cool hoe ze hier met minimale middelen van een garage een koffiebar hebben weten te maken. Je kan zelf je koffiebonen kiezen. Mooie grote leestafel (42 Rutherford Street, Nelson)

10. The Vines Village
Voordat je je tocht in de wijnregio voortzet kan je hier terecht voor een kop koffie, ontbijt of goede lunch. Midden tussen de wijngaarden (193 Rapaura Rd, Blenheim)

Ook tips? Laat het weten aan Sip The World en wie weet breiden we het overzicht uit met jouw favorieten!

About the Author

 

Leave a Reply