Green Kitchen Smoothies

 •  1

By

Een tijdje terug zag ik het boek The Green Kitchen Travels liggen. Een prachtig boek van een Zweeds stel die tijdens hun reizen altijd schreven over hun kookervaringen. De blog is flink gegroeid en inmiddels hebben ze meerdere boeken op hun naam staan. Alleen, het boek ging dan wel over reizen, het ging nog niet over drank.

Tot afgelopen weekend. Daar lag ‘ie dan: The Green Kitchen Smoothies. Ik dolblij. Boek gekocht en lezen maar. En, ik moet eerlijk bekennen, ook dit boek is zeer de moeite waard. Inmiddels heb ik een diepvrieslade geclaimed en die vol met alle ‘basisingrediënten’ gevuld. Vol enthousiasme ben ik al een week lang smoothies aan het draaien. En tussen het draaien door heb ik nog een gaatje gevonden om het boek te reviewen.

Green Kitchen Smoothies: gezond uit Zweden

The Green Kitchen Smoothies is het vierde boek van David Frenkiel en Luise Vindahl. Begonnen omdat ze natuurlijk van die übergezonde Zweden zijn. Dat merkte je al in de vorige boeken. Als je de recepten doorleest, lijkt het een makkelijke opgave. Koop gewoon de juiste ingrediënten, mix alles door elkaar en je kwalen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zo positief zou ik het niet willen omschrijven, maar dat ik de afgelopen periode meer groente en fruit binnen heb gekregen is zeker.

Meer mooie boeken? Check snel nog meer leesvoer en leuke reviews

Voor de beginnende en gevorderde draaier

Het boek bestaat uit een aantal delen. In het eerste deel worden de basics uitgelegd. Wat moet je in je voorraadkast hebben? Of vriezer, in Zweden halen ze alles uit de vriezer. Vervolgens beginnen ze met een aantal supermakkelijke harstikke lekkere smoothies. Ook worden wat complexere varianten voorgeschoteld. ‘It will only take you five minutes’, stelt David nog gerust. Ik ben er wel degelijk langer mee bezig geweest, maar het resultaat was een plaatje. Het boek sluit af met hoe je zelf notenmelk, muesli en granola kan maken. Zodat je brouwsel nog net iets gezonder wordt.

Proost, ik ga weer verder. Wil je ‘m ook kopen? Dat kan onder andere bij Bol.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


 

Photo credits to me and my Sony camera

About the Author

One Comment

  1. stare przepisy kulinarne / April 26, 2017 at 10:04 /Reply

    Very good website – bookmarked

Leave a Reply