By

Moeders en zusje vroegen een half jaar geleden of ze een keertje met me mee konden op ‘werkbezoek’. Zo gezegd zo gedaan. Het werd een weekendje Hamburg. Een groene stad op nog geen uur vliegen van Nederland, vol industriële architectuur. Zo ook het interieur van de koffiebarretjes. We huurden een fiets en gingen ze allemaal langs. We nemen je mee op onze fietstour, langs de beste Hamburg tips voor koffie en ontbijt. En delen natuurlijk gelijk onze toppers!

Weekendje Hamburg. Huur een fiets en drink een bakkie bij Zweiradperle


Onze fiets huurden we in stijl. Onze fietsverhuur bleek namelijk ook een koffiebar te zijn. Waar fietsenmakers met hun geoliede handen gelijk een heerlijke espresso klaar zetten. Fietsen huren voor een dag kan al vanaf €14,- per dag. Een ideale manier om de wijken buiten het centrum te ontdekken.

Zweiradperle | Altstädter Straße 3-7 | Hamburg

 

 

 

 

Leuk in Hamburg. Ontbijt bij Nord Coast Coffee Roasters


We gingen er heen voor de koffie, maar het bleek ook nog een fantastisch tentje te zijn voor een gezond ontbijt. Moeders en ik bestelden een home made granola met verse bosvruchten en romige yoghurt. Zus at een snee zelfgebakken brood met avocado, granaatappelpitjes, mozzarella en bloemetjes. Alleen voor het oog al een aanrader. Het interieur is eenvoudig, met de nadruk op alles wat met koffie te maken heeft. Bevalt je kop koffie? Ze roasten ook hun eigen koffiebonen en kopen kan meteen.

Nord Coast | Deichstraße 9 | Hamburg

 

 

 

 

Bezoek deze Hamburg hotspot. Branderij Elbgold


Een must visit, deze bijzondere koffiebranderij en -bar, gelegen in een oud industrieel pand. Eén van mijn favoriete Hamburg tips. In grote krijt-zwarte vaten worden de koffiebonen gepresenteerd. Je zit aan lange tafels en als het mooi weer is, kan je ook plaatsnemen op het grote terras. Combineer je koffie met een bezoekje aan de lokale brouwerij ‘Altes Mädchen’, gelegen op hetzelfde terrein.

Elbgold | Lagerstraße 34c | Hamburg

 

 

 

 

Leuke Hamburg tips. Een rondje fietsen rond het meer en koffie bij Stockholm Espresso Club


Een ideale manier om Hamburg buiten het centrum te ontdekken is door om het meer te fietsen. Een erg mooie route, waarmee je al gauw een paar uur zoet bent. Dwars door het groen. Ons doel was de Stockholm Espresso Club, aan de overkant. Een klein tentje met een piepklein terrasje in een mooie buurt met oude, stijlvolle huizen. Mocht je trek hebben gekregen van je rondje rond het meer, dan kan je hier gelijk een simpele lunch bestellen.

Stockholm Espresso Club | Peter-Marquard-Str. 8 | Hamburg

 

 

 

 

Wat te doen in Hamburg. Breng een bezoek aan het Kaffee Museum


Als je wat meer over de achtergrond van koffie en het productieproces wilt weten, is het koffie museum bij Speicherstadt een aanrader. In de branderij wordt de koffie gebrand en de grote zakken gevuld om vervoerd te worden door heel Duitsland. Koffie (en chocolade!) proeven kan ook, evenals het kopen van zo’n coole Zuid-Amerikaanse jute zak voor een DIY project.

Kaffee Museum | St. Annenufer 2 | Hamburg

 

 

 
About the Author

 

Leave a Reply