Koffie boek: The Paris Coffee Revolution

Een review van het koffieboek voor iedereen die van espresso én Parijs houdt!
 •  0

By

Ergens in het Noorden van Parijs ligt een fantastisch koffiebarretje. Ver weg van de toeristische hotspots, in de buurt is er ook niet veel te zien. Behalve dan ontelbare Arabische winkeltjes. Lomi. Het 18e arrondissement, Rue Marcadet. In deze branderij annex barista centrum annex café viel mijn blik op iets moois. Een prachtig koffie boek over iets waarvan ik niet verwacht had dat hier überhaupt een boek geschreven kon worden: The Paris Coffee Revolution. Want die is blijkbaar gaande.

Helaas had ik mijn tas al vol zitten, maar terug in Nederland bleef ik er toch aan denken. En toen was het een maand later. 4 januari. Op dat moment in Krakau, en niet onbelangrijk: Jarig! Vriend had me al medegedeeld dat hij dit jaar écht geen kado kon vinden en dat een weekend Krakau toch ook ok was? Ik geloofde hem niet, maar, volhardend als hij is, begon ik toch te twijfelen. Hij zou toch niet echt?! Niet dus. Creatief al mijn lievelingsdingen samengevoegd. Eten mét wijn in één van de beste restaurants van Krakau én… HET koffie boek! Ja, La Révolution du Café à Paris was nu officieel in mijn bezit. In het Frans, met een persoonlijk woordje van de schrijver. Hoe cool!

Een persoonlijke noot, fantastisch toch?!

Een koffie boek, met Parijs en haar cultuur in de hoofdrol

Voor iedereen die net zo gek is van Parijs als ik én die bovendien een bak goede espresso kan waarderen is dit koffie boek een absolute must! Jammer genoeg niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel via de webshop van de schrijvers: http://www.pariscoffeerevolution.fr. Speciaal voor iedereen die nog niet enthousiast op deze link geklikt heeft, een korte impressie van wat dit boek te bieden heeft.

Een boek vol met prachtige foto’s, een ideaal koffietafelboek

De lekkerste koffie barretjes in Parijs? Check deze drie fantastische plekken!

Toen de intellectuele elite van Parijs zich in cafés verzamelde

Het is geen reisgids, geen boek over hoe je de beste koffie moet zetten. Nee, de auteurs geven een mooie beschrijving van een stukje Franse geschiedenis, over waarom Parijse cafés zo populair zijn. Geschiedenis ten tijde van de Franse revolutie. Toen de filosofen en intellectuelen bijeen kwamen in cafés. En de rol die ‘un café’ hierbij speelde (of juist niet).

Zoals je ziet, mét aandacht én liefde gemaakt.

Nu krijg je toch direct zin om naar Parijs af te reizen? In dit boek heb je meteen de beste koffietentjes voorhanden.

Hoe de laffe espresso na de maaltijd totaal niet in verhouding stond met de gastronomische keuken

Daarnaast erkennen ze eerlijk: het eten mag dan wel een goede reputatie hebben, de koffie heeft dat geenszins. Eigenlijk een schande als je een heerlijk diner met zo’n domper af moet sluiten. Nooit voldoende aandacht aan besteedt. Deels veroorzaakt door de grote koffie industrie.

Een goede cappuccino, ook in Parijs tegenwoordig 🙂

Een barista boek: inspiratie van vriendelijke barista’s in Parijs

Maar gelukkig nu in opkomst. Een nieuwe golf van barista’s heeft zich ook in Parijs weten te vestigen. Met liefde voor koffie, bonen van kleinschalige producenten die hier ook nog eerlijk voor betaald worden. Dat deze barista’s ook nog eens super vriendelijk zijn is mooi meegenomen.

Nieuwsgierig? Reis af naar Parijs en koop dit boek in één van de gespecialiseerde koffiebarretjes of gewoon via de site van The Paris Coffee Revolution!

Photo credits to me and my iPhone

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply