By

Kopenhagen kent hetzelfde klimaat als in Nederland. Zon als je geluk hebt. Bewolking ook als je geluk hebt. En regen. Heb je die borrelzon te pakken, dan zit niet alleen jij, maar heel Kopenhagen buiten. Natuurlijk kan je aanschuiven aan de toeristische terrassen aan de Nyhavn. Alternatief is aanschuiven op één van de volgende drie terrassen in Kopenhagen. Met borrelzon en zonder toeristen. Nou ja, met iets minder toeristen dan. Kopenhagen tips: drinkie én foodie proof.

Overigens bezocht ik Kopenhagen in mijn eentje. Een heel andere manier om een stad te ontdekken dan met vriendlief, vriendin n, moeders of zus. Op deze terrasjes kan je in ieder geval prima in je eentje plaatsnemen!

Kopenhagen tips: Te beginnen met een borrel op het terras bij de Torvernhallerne

Eén van de beste plekken om je tour te beginnen is bij de Torvernhallerne, dé food market van Kopenhagen. Je vindt hier het beroemde smörebrood (roggebrood met allemaal lekkers erop en dan ook nog kunstig geserveerd) en koffie voor je cafeïneshot. En in de namiddag ook een mooi terras met lokale bieren en ciders. De Torvernhallerne zijn verdeeld over twee hallen, met in het midden een gezellig terras waar je de hele dag in de zon kan zitten. Probeer vooral de lokale cider en de craft beers als je iets van de regio willt proeven. Als het al bijna etenstijd is, kan je hier je mand vullen voor een picknick aan het water. Of gewoon een vorkje meeprikken op het terras natuurlijk.

Torvernhallerne | Frederiksborggade 21 | Kopenhagen

 

 

 

Terrasjes pakken in Gothenborg?

Check deze terrassen aan de Zweedse westkust

De volgende, in de opkomende wijk Nørrebro

Steek bij de Torvernehallerne het water over, bij zonnig weer een uitstekende plek om te picknicken. Aan de overkant ligt de minder bekende wijk Nørrebro. In de Blagardsgade vind je een paar mooie barretjes. Een erg fotogeniek en relaxed straatje om doorheen te lopen. Dorst kan je lessen op één van de terrasjes.
 

 

 
 

 

 

Een een goed glas wijn op het terras van een oude apotheek

Photo credit to Curton

De populaire wijnbar van Kopenhagen bevindt zich op een zonnige locatie aan het water: Ved Stranden 10. Een oude apotheek heeft plaatsgemaakt voor goed gevulde wijnglazen. Hier serveren ze wijnen uit alle windstreken, met overigens uiteenlopende prijskaartjes. Maar let op, je bent ik Denemarken, dus de minimale prijs is al gauw een tientje. Let ook op de etiketten, mooie flessen, alleen al om de kunst erop. Loopt het water je in de mond? Ze serveren een gezonde dagschotel en zeer aan te raden kaasplank. Ved Stranden 10, waarschijnlijk één van mijn favoriete Kopenhagen tips!

Ved Stranden 10 | Frederiksborggade 21 | Kopenhagen

 

 

 

Kopenhagen, relaxte stad in het oosten van Denemarken. Een aanrader voor iedereen even wil relaxen in één van de vele barretjes. En ook goed voor de solo-traveller. Ik vervolgde mijn reis naar het Zweedse Götenborg, op vier uur reizen met de trein. Een sfeervol stadje aan de Westkust van Zweden. Hierover snel meer!

Photo credits to me and my Sony camera for photo 1, 2 and 3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply