Kreuzberg – Neukölnn: heerlijke koffie in één van de leukste wijken van Berlijn Oost

De beste koffiebarretjes in Kreuzberg - Berlijn Oost
 •  0

By

Op zoek naar heerlijke koffie in Berlijn? Met deze Kreuzberg tips zit je goed als je besluit om een weekendje af te reizen naar dit bijzondere deel van Berlijn. Op een winterse donderdagavond in januari stapte ik op het vliegtuig, landde even later in Berlijn, dronk een wijntje in een fantastische bar en dronk de volgende dag héél veel koffie. Want Berlijn is op dit gebied the-place-to-be. Dit keer bezocht ik Kreuzberg en Neukölnn. Ver hoefde ik niet te gaan. Deze wijk zit vol met bijzondere barretjes. De lekkerste Kreuzberg tips heb ik hier voor je opgesomd!

Isla Berlin

Een rustig muziekje op de achtergrond. Drie laptops opengeklapt op de grote tafel. De eigenaar van de bar zit achter de counter. Hij heeft er een mooie bar van gemaakt. Hoge plafonds, witte muren én betonnen vloer. Op houten plankjes staan planten. Altijd goed. In de zitruimte erachter nog meer planten. Nog een plus. Normaal gesproken staan barista’s achter een counter, hier niet. Hier staat de machine tegen de muur. ‘Hier heb ik inderdaad bewust voor gekozen. Ik wilde een open en persoonlijke sfeer creëren’, vertelt de eigenaar me. ‘Dat mijn bar toegankelijk is’. Ik vind het een ideale ambiance om ‘thuis te werken’, met natuurlijk een heerlijk kopje koffie naast me.

Bonen: vind je je bakkie lekker? Je kan hier ook bonen kopen om mee te nemen naar huis. Ze hebben verschillende versies

Isla Berlin | Hermannstrasse 37 | Berlijn

 

 

 

Katies Blue Cat

Aan de taal die de mensen hier spreken, zou je niet zeggen dat ik in Berlijn ben. Een smeltkroes van Duitsers, Fransen, Amerikanen… Ik kom ze allemaal tegen. Ook de eigenaren van de barretjes zijn bijna allemaal buitenlands. Open minded. Bij Katies Blue Cat is het net zo. Katies is een gastvrije Engelse vrouw, ze doet me denken aan Carice van Houten. Het is gezellig druk. Klanten komen bibberend binnen om op te warmen en te schuilen voor de natte sneeuw. Op de counter liggen heerlijke lekkernijen, door Katie zelf gebakken. Natuurlijk serveert ze ook koffie, ze heeft zelfs haar eigen blend, maar het lijkt niet de voornaamste focus. Gewoon gezellig met vrienden een bakkie doen.

Katies Blue Cat | Friedelstrasse 31 | Berlijn

 

 

 

Populus Coffee

Wow! Koffie, planten en veel ander groens: groene muren, groene kopjes, groene tafels. En alles nog mooi bij elkaar passend ook. Je raadt het al: hier voel ik me thuis. Populus is de naam. Een koffiebar en –branderij aan de Spree. Te midden tussen al dat groens staan kleine tafeltjes, ideaal om je laptop open te slaan of gewoon een heerlijk bakkie te drinken. Vergeet niet een blik naar achteren te werpen, hier is de koffiebranderij en zie je een enorme machine aan het werk. En bevalt de smaak? Onder de naam Populus verkopen ze de bonen. Natuurlijk in bijpassende groene bag. Eén van mijn favoriete Kreuzberg tips!

Populus Coffee | Maybachufer 20 | Berlijn

 

 

 

Bonanza Coffee Roasters

Mijn verwachtingen over goede koffietenten in Berlijn werden met Bonanza overtroffen. Ik moest even zoeken naar dit afgelegen pand. Verscholen achter een doodnormale straat bleek een oud industrieel pand een enorme koffiefabriek te herbergen. Hoge ramen, mooie stenen, gietijzer, je weet wel: hier moest ik wel naar binnen.  Naast de werkelijk enorm grote ruimte waar de branderij gevestigd was, kon je ook lekker zitten. In het ene deel om een gezellig bakkie te doen, in het andere deel om je laptop open te klappen. Ondertussen vergaapte ik me aan deze enorm mooie ruimte en aan de heerlijke koffie die ik voorgeschoteld kreeg. Bitte sehr.

Bonanza Coffee Roasters | Adalbertstrasse 70 | Berlijn

 

 

 

Mijn net-niet-tips-want-er-mist-iets

De volgende barretjes heb ik ook bezocht, maar hebben het helaas niet gehaald. Waarom niet? Lees meer over mij, dan weet je precies wat je kan verwachten, en wat niet. Deze barretjes zagen er eigenlijk allemaal héél mooi uit, maar er miste iets…

  • Camon Coffee | Sonnenallee 27 | Berlijn
 

 

 

Binnenkort naar Berlijn? Haal je reisgids in huis en ontdek nog meer leuke koffietentjes in Berlijn!

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


Kreuzberg tips

Tentjes gemist? Meer weten of andere toffe ontbijtplekken in Berlijn? Laat het me weten!

About the Author

 

Leave a Reply