By

 

In de straten kom je niet veel toeristen tegen. Vermoedelijk wordt dit stuk ondergronds door de meeste toeristen vanuit de metro bekeken. Maar, als je in bent voor alles wat niet main stream is, kan je hier gerust uitstappen. Gezellige barretjes in de avond (een overzicht hiervan volgt nog) en mooie espresso voor de ochtend erop. Een tour door de East Village, langs de barretjes die de beste espresso serveren.

Coffee of Saints

koffie in New York

Super vriendelijke bediening en heerlijke koffie, gebrand in hun branderij in Bushwick. Het is een relatief kleine winkel met een paar zitplekken aan het raam en een enorme counter. Ze doen ook slow coffee voor de liefhebbers. Koffie kopen kan ook, de verpakkingen alleen al zijn een aanrader. Ze bevatten prints van de street art van hun koffiebranderij. Als je een pak koffiebonen koopt, krijg je overigens een kop koffie gratis.

Coffee of Saints I 79 E 10th Street, New York I www.cityofsaintscoffee.com

 

 

 

 

Mudspot

koffie in New York

Mudspot lijkt in eerste instantie eerder op een bruin café dan een koffiebar. En in de avond zijn ze dat ook, dé plek om craft beers en wijn te proeven. Overdag is het de plek om koffie te drinken. Aanschouw de barista’s aan de bar of neem plaats in de stadstuin achterin. Ook lekker om even buiten te ontbijten of te lunchen, of ’s avonds een drankje te doen als de tuin officieel de ‘Beer and Wine garden’ heet. En als de kop koffie bevalt, dan kan je deze gelijk kopen, de oranje verpakkingen zien er geweldig uit. Overigens rijdt de Mudtruck ook rond met koffie door de stad. Keep on Truckin’, check de website voor locaties.

Mudspot I 307 East 9th Street. (off of 2nd Avenue), New York I www.mudnyc.com

 

 

 

 

Porto Rico Importing Company

koffie in New York

Ik dacht hier een kop koffie te kunnen drinken. Dat kon ook, maar dan wel to-go. In Porto Rico geen tafeltjes of zitjes waar je aan kan plaatsnemen. In plaats daarvan enorme hoeveelheden koffiebonen in zakken uit de hele wereld. Met de meest bijzondere smaken en zelfs voor Nederlandse begrippen goed geprijsd. We hebben er meteen wat koffiebonen meegenomen. Geen maler in huis? Ze kunne het hier ook meteen voor je malen.

Porto Rico Importing Company I 40 Street Marks Place #1, New York I www.portorico.com

 

 

 

 

The Bean

Alleen om de gevel alleen al zou je er naar binnen stappen (zie foto bovenaan). Een kop koffie inlcusief een ‘awesome atmosphere, vegan treats and not so vegan treats’. En exclusief ‘burnt coffee, pretentious staff and boring elevator music’.

The Bean I 147 1st Avenue (corner of East 9th), New York I http://thebeannyc.com/

 

 

 

 

Abraço Espresso & Bakery

koffie in New York

Harstikke dicht toen wij er waren, maar ik had er graag een kop koffie gedronken. Én koffiebonen gekocht, want hun zakken met gestempelde foto’s zien er fantastisch uit. Dus als jij wel de kans hebt? Laat me weten hoe het was!

Abraço Espresso & Bakery I 86 East 7th Street, New York I www.abraconyc.com

 

 

 

 

Als je dan toch in de buurt bent…

Omdat je vast niet alleen maar wil koffiedrinken. Alles wat ik nog meer leuk vind, maar niet per sé met drank te maken heeft.

Greenmarkets

Markten zijn populair in New York en kan je meteen een lekkere lunch halen. In de buurt vind je de Essex Street Market (van maandag tot en met zaterdag, de gehele dag) en de Union Square Green Market, misschien wel de bekendste van de stad (op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, de gehele dag).

Bookstores

Ik hou van boekenwinkels en kan er uren rondstruinen. Een aantal in de buurt zijn Bonnie Slotnick Cookbooks (een hardwerkende vrouw met een passie voor kookboeken, met name tweedehands), Books of Wonder (een kleurrijk geval gericht op kinderen en jongeren) en Strand Book Store (een grote store van vier verdiepingen en een grote travel section).

Wijken

De East Village ligt dicht bij Soho (een wijk die vooral bekend staat om zijn ontelbare winkels en mooie industriële gebouwen), Little Italy (je waant je op een toeristische trekpleister in Italië, inclusief opdringerige obers) en het gebied rondom Union Square.

Photo credits to me and my Sony camera, except from the coffee bags from Abraço Bakery. They belong to themselves.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply