By

‘Welcome! Tap, sparkling or still?’. Snel worden we naar onze tafel geleid, of krijgen we een plek aan de bar aangeboden. Elke vierkante meter is benut. ‘Here is the menu’. We zitten net. ‘Any drink?’. Het water staat al voor onze neus. ‘A lager and a gin tonic please’. Altijd goed. ‘I can recommend the one from Oregon’. Top. ‘Let me know if you have any questions’. Onze drankjes worden ondertussen geserveerd en ons water bijgevuld. ‘The specials for tonight …’. De ober geeft een uiteenzetting over wat de kok vandaag zin had om klaar te maken. In de snelheid kan ik niet alles volgen, maar het klinkt heerlijk. ‘What do you recommend?’. Een vragende blik terug. Vragen zijn ze blijkbaar niet gewend. Ok, ik maak een keuze. De ober beaamt onze keuze ‘Excellent choice’. Welkom in New York, waar service gelijk staat aan een ongelofelijke efficiëntie en natafelen een ware kunst is. Een week lang op zoek naar restaurants, mét goede drankkaart. Een overzicht van de drie toppers van de week.

Empellon Cocina

Empellon Cocina serveert traditionele Mexicaanse gerechten, maar dan wel op culinaire wijze. Een Mexicaan op sterwaardig niveau. De taco’s van Empellon zijn in heel New York bekend. Alex Stupak heeft naast Empellon Cocina in de East Village, meerdere zusjes geopend: Empellon Al Pastor (vlakbij zijn zus) en Empellon Tacqueria (in de West Village). De kaart is Mexicaans, verrassende combinaties en kruidige gerechten. Verfijnd, niet direct mijn associatie bij taco’s en guacemole. De drankkaart sluit hier goed op aan en bevat verfrissende cocktails en dorstlessend bier.

Empellon Cocina I 105 1st Avenue, New York I www.empellon.com/

 

 

 

 

Aria Wine Bar

Midden in de West Village, een straat verder dan het populaire restaurant ‘The Spotted Pig’, bevindt zich deze gezellige wijnbar: Aria Wine Bar. Binnen is het klein, maar net als overal in New York is elk plekje benut om gasten te plaatsen. Op de drankkaart: goeie Italiaanse namen qua wijn, inclusief wijn uit mijn favoriete streken in Noord Italië: een Barbera d’Asti en een Valpolicella. Op de kaart kleine gerechten, Italiaans geïnspireerd, simpel en mooi bereid.

Aria Wine Bar I 117 Perry Street, New York (Between Hudson Street and Greenwich Street) I www.ariawinebar.com/

 

 

 

 

L’Artusi

Dit restaurant hadden we al een paar weken op het oog. Het enige tijdstip dat we toen nog konden reserveren was op maandagavond half 6. De eerstvolgende mogelijkheid was pas op 22 juli, om half tien ’s avonds. Het leek erop dat we een populair geval te pakken hadden. Kies voor een plek aan de bar of bij de keuken om het restaurant in volle actie te zien. De keuken is goed georganiseerd en met heel veel aandacht worden gerechten klaargemaakt. Gecontroleerd door de chef, puntjes op de i en serveren maar. Er straalt veel liefde vanaf, niet alleen van de 12-koppige keukenbrigade, maar ook van de even zo grootte drankbrigade. De laatste heeft veel kennis van de drankenkaart, die zowel cocktails, wijnen en IPAs bevat. Op de kaart gerechten om te delen, in Italiaanse stijl, met een creatieve New Yorkse twist.

L’Artusi I 228 West 10th St, New York I www.lartusi.com/

Photo credits to Empellon Cocina (photo 2, 3 and 4), L’Artusi (photo 8 and 10). Other photos are made by Sip the World.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een wekelijkse slok reisinspiratie


 

About the Author