‘Welcome! Tap, sparkling or still?’. Snel worden we naar onze tafel geleid, of krijgen we een plek aan de bar aangeboden. Elke vierkante meter is benut. ‘Here is the menu’. We zitten net. ‘Any drink?’. Het water staat al voor onze neus. ‘A lager and a gin tonic please’. Altijd goed. ‘I can recommend the one from Oregon’. Top. ‘Let me know if you have any questions’. Onze drankjes worden ondertussen geserveerd en ons water bijgevuld. ‘The specials for tonight …’. De ober geeft een uiteenzetting over wat de kok vandaag zin had om klaar te maken. In de snelheid kan ik niet alles volgen, maar het klinkt heerlijk. ‘What do you recommend?’. Een vragende blik terug. Vragen zijn ze blijkbaar niet gewend. Ok, ik maak een keuze. De ober beaamt onze keuze ‘Excellent choice’. Welkom in New York, waar service gelijk staat aan een ongelofelijke efficiëntie en natafelen een ware kunst is. Een week lang op zoek naar restaurants, mét goede drankkaart. Een overzicht van de drie toppers van de week.
Empellon Cocina
Empellon Cocina I 105 1st Avenue, New York I www.empellon.com/
Aria Wine Bar
Aria Wine Bar I 117 Perry Street, New York (Between Hudson Street and Greenwich Street) I www.ariawinebar.com/
L’Artusi
L’Artusi I 228 West 10th St, New York I www.lartusi.com/
Photo credits to Empellon Cocina (photo 2, 3 and 4), L’Artusi (photo 8 and 10). Other photos are made by Sip the World.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een wekelijkse slok reisinspiratie