By

Welkom in Costa Rica’s Pacific Coast: Mal Pais Santa Teresa. Waar Pura Vida het motto is, zoals je begroet en afscheid neemt. En in Mal País, op het schiereiland Península de Nicoya aan de Pacific, hier snapten we wat dit levensmotto precies inhield. Een verslag van drie dagen kust, van Playa de Santa Teresa naar Mal País. Waar we geregeld behoefte hadden aan een verkoelend drankje en onze favoriete plekken eens opgesomd hebben.

Mal Pais Santa Teresa

Het was kerstvakantie, bijna nieuw jaar en er was bijna niets meer beschikbaar. Aangezien we vervend kampeerders zijn, leek een kampeertripje in de jungle van Costa Rica, aan het strand, wel op zijn plaats. En overigens ook de enige optie. Vanuit San José vertrokken we richting de West Coast, naar de Pacific Ocean, op het schiereiland … Busje in, busje uit, ferry op, ferry af, busje in, busje uit, overstappen op een ander busje, busje in en voor de laatste keer het busje uit. De reis was vrij eentonig, maar het uitzicht onderweg prachtig. Door het glooiende junglelandschap, langs tropische kustweggetjes, de oversteek over de Golfo de Nicoya. En toen was daar…

Mal Pais Surf Camp: een heerlijk idyllisch kampeerplekje voor de nacht

We eindigden bij Mal País Surf Camp. Een mooi opgezet terrein vol palmbomen en bananenbomen. Op het veld mochten we een plekje uitzoeken. We vonden een idyllisch plekje onder een palmboom, huurden twee fietsen en waren klaar om dit mooie gebied langs de kust te verkennen. Maar eerst was het tijd voor een verkoelend drankje. Hier onze drie favoriete terrassen.

Door naar San José? Check deze fantastische plekken voor een verkoelende craft

The best coffee in Santa Teresa: The Bakery

Mal Pais Santa Teresa: twee dorpen, verbonden via een lang strand en een ongeasfalteerde en zanderige weg. En langs die ongeasfalteerde weg speelde het leven zich af. De sfeer relaxed en ongedwongen. Leuke restaurantjes, surfshops én waarschijnlijk wel de populairste koffieshop: The Bakery. Strijk hier neer voor heerlijke cappuccino halen, sapjes en andere healthy stuf. Reserveren is niet mogelijk en het is een vrij populair geval, dus reken erop dat je even moet wachten.

The Bakery | 50 meters north of Franks at Playa Carmen

Banana Beach Bar

Vanaf de hoofdweg kan je makkelijk afslaan richting het strand. Loop door een stukje junglebos en je komt aan bij óf een verlaten stukje strand óf een strandtent. Deze was mijn favoriet. Het is eigenlijk een verzameling relaxte stoelen midden in het bos, met uitzicht op de fantastische golven, mét bar én eenvoudige keuken. De sfeer is heerlijk, muziekje erbij, ondergaand zonnetje. Life is a (banana) beach!

Banana Beach | 100 Meters North of Banco National

Mal País Costa Rica

Mal Pais Santa Teresa
[/slider_gallery]

Het terras met uitzicht was toch wel The Papaya Lounge. We hebben er genoten van heerlijke wijntjes, mooie gerechten en niet te vergeten, een super uitzicht. Vanaf het terras boven op de heuvel kijk je prachtig uit over de junglebossen en de zee met al zijn surfers. Én ondergaande zon. Klein minpuntje, dat zelfs het uitzicht niet kon goedmaken: de service was erg traag, maar ik vermoed dat ze die ober alweer vervangen hebben.

The Papaya Lounge | Bij hotel Moana

Langs de weg zitten verschillende heerlijke eetgelegenheden. Tijdens ons verblijf was Las Piedras Parrilla (vanwege de enorm lekkere BBQ producten die vanachter een enorme gril gemaakt worden) en Chicken Joe’s (een gezin uit Peru die een klein restaurant runt en daar hun familiegerechten aan hun gasten serveren) de absolute toppers!

Las Piedras Parrilla | 50 meters north of Franks at Playa Carmen

Chicken Joe’s | Main Road, accross from Soccer Field, Santa Teresa, Costa Rica

 

 

 

 

 

 

 

Photo credits to me and my Sony Camera

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply