By

Mercados Valencia. Deze prachtige stad kent er niet 1, niet 2, maar 3. Drie food markets: een walhalla voor je picknick mand en een prima stop om je vitaminen aan te vullen. Al het lekkere Spaanse fruit wordt er namelijk vermalen tot heerlijke sapjes. Een verslag van onze ronde langs de food markets van Valencia!

Mercado Central

Misschien wel de bekendste van de drie. Midden in het historische centrum vind je dit prachtige gebouw. Binnen is het een gezellige drukte van kraampjes met producten uit de regio. Je vindt er zelfs een klein koffiebarretje en de-niet-te-missen Bar Central van de beroemde Valenciaanse chef Ricard Camarena.

 

 

 
 

 

 

Mercado de Colon

Nog zo’n mooi architectonisch exemplaar vind je ten westen van het centrum. Geen kramen met verse producten, maar wel heerlijke barretjes om in de schaduw te genieten van een lekkere kop koffie of een glas wijn in de avond. Vergeet niet de roltrap naar beneden te nemen. Enigszins verscholen vind je er namelijk twee heerlijke restaurants: Habitual (ook weer van Ricard Camarena) en Ma Khin Café.

Al ontbeten? We hebben vier heerlijke spots bezocht!

Mercat de Russafa

De échte lokale markt vind je in de mooie wijk Russafa, ten zuiden van het centrum. Hier geen toeristische barretjes, maar Spaanse oma’s die langzaam waggelend hun boodschappenkarretje langs de kraampjes voortduwen. Een hippe wijk trouwens en goed te combineren met (vooral in de avond) de vele terrasjes en craft beers!

Als je toch in deze wijk bent... Check onze blog over craft beer in Russafa!

 

 

 
 

 

 

Van Mercados Valencia naar heerlijke terrasjes

Je gaat er natuurlijk heen voor de zon, dus deze terrassen in Valencia zijn verplicht!

 

 

 

Photo credits to me and my Sony Camera

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply