Drie heerlijke koffiebarretjes mét ontbijt in Madrid

De beste koffiebarretjes in Madrid mét ontbijt
 •  0

By

Een weekendje Madrid. Daar waren moeders en ik wel aan toe: weg van de natte Nederlandse zomer, op zoek naar de Spaanse warmte. En die warmte vonden we, en wel met temperaturen van boven de 35 graden. Drie dagen fietsten we de stad door, in de ochtenden op zoek naar heerlijke espresso barretjes, waar je ook nog eens kan ontbijten. Een overzicht van drie keer een fantastisch ontbijt Madrid. 

Gezond ontbijt mét heerlijke koffie: Pum Pum Café

Combineer een ontbijt bij Pum Pum met een bezoek aan het Museum Reine Sofia

Volgens moeders en mijzelf de verrassing van het weekend: Pum Pum Café. De weg ernaar toe leek recht-toe-recht-aan, maar niets bleek minder waar. Twee grote heuvels moesten we beklimmen op ons fietsje. In een smal straatje vol met Arabische winkeltjes, reden we dit kleine tentje bijna voorbij. Wat we hier vonden? Het beste ontbijt van ons weekendje: romige kwark met granola en fruit, verse sapjes en brood uit eigen bakkerij. En heerlijke espresso. Het interieur is wat je noemt industrieel: geen likje verf, maar bakstenen muren en een duidelijk zichtbare houten constructie van het pand.

Pum Pum Café | Calle del Tribulete 6 | Madrd

 

 

 

Je volgende trip naar Valencia? Check hier de Valencia Drink & Travel Guide!

 

 

 

Een ontbijt in de ramen: Café Federal

Ontbijten in de buitenlucht bij Café Federal

Ontbijten doe je in Spanje het liefste buiten, nietwaar? Ik moet bekennen dat we wat moeite hadden om een geschikt terras te vinden dat aan onze eisen voldeed, maar deze is toch zeker een topper. Café Federal ligt aan een rustig pleintje en heeft een mooi terras waar je niets meekrijgt van de drukte van de stad. Wij vonden de schattige zitjes die ze in de ramen gecreëerd hadden nog beter dan het terras. Binnen kan je trouwens ook prima zitten als het buiten te warm is (in ons geval was dat met 30+ graden ook een goed idee geweest). Het Scandinavische interieur biedt, voor het oog in ieder geval, verkoeling.

Café Federal | Plaza de las Comendadoras 9 | Madrid

 

 

 

Ontbijt op een terrasje: Ojalá

Combineer het terras van Ojalá op Plaza Juan Pujol met een middagje dwalen door de straten van de wijk Malasaña.

Als je een relaxte plek zoekt om te ontbijten, te lunchen of te borrelen, dan is dat wel op Plaza Juan Pujol. Ook op het terras bij Ojalá zit je weg van de drukte, midden in de hippe wijk Malasaña. Met veel planten, frisse neon kleuren en heerlijke koffie is dit een top plek om neer te strijken. En ben je opgeladen? Dit is dé wijk waar je terecht kunt voor bijzondere winkeltjes en hippe adresjes.

Ojalá | Calle de San Andrés 1 | Madrid

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates?


Alvast wat voorpret? Bestel hier een leuke reisgids van Madrid:

Koffie en ontbijt Madrid

Ideaal om je dag te beginnen tijdens je welverdiende stedentrip Madrid. In de oude stad of op het strand. Wat zijn jouw favoriete koffie annex ontbijttentjes in deze zonnige Spaanse stad? Laat het me weten!

About the Author

 

Leave a Reply