Ontbijt Parijs mét een heerlijke kop koffie: hier zit je er warm bij

Drie heerlijk tentjes om op te warmen tijdens herfstige buien
 •  1

By

Precies een jaar geleden rende ik met moeders en zusje door de straten van Rotterdam om onze Thalys naar Parijs te halen. Een jaar later had ik het rustiger aangepakt: om half vijf ‘s middags verzamelden we (lees: mijn allerleukste ex-huisgenootjes) op Amsterdam Centraal. Op perron 15 vertrok daar een half uur later onze trein, met ook dit keer als eindbestemming Parijs. Op weg naar een weekendje volle aandacht voor elkaar, inclusief veel wijn, goede gesprekken en pesto-ongelukjes. Én koffiebarretjes, want mijn artikel van een jaar geleden was weer aan vernieuwing toe. Ik had de taak op me genomen om een aantal koffiebarretjes te verzinnen en sleepte mijn lieve huisgenootjes kruislings door de wijk om mijn favorieten te bezoeken. Welkom in ons weekendje, mét een overzicht van een aantal van onze favoriete koffie- en ontbijt Parijs plekken. 

De reis was reuze ontspannend. Ook qua versnaperingen had ik me beter voorbereid. Ik toverde een fles wijn tevoorschijn, wat borrelhapjes, een stokbroodje. De wijnglazen mochten niet ontbreken en ook mijn enorme broodmes werd in de trein gewoon geaccepteerd. Ik was natuurlijk niet de enige. Al snel stond al het borrelmateriaal op onze tafeltjes uitgestald. In Antwerpen stapte nummer vier in, met ook weer het nodige wijnmateriaal op zak. Het zal je ook niet verbazen dat we lekker vrolijk aankwamen op Gare du Nord. Daar haastig op zoek naar een prullenbak om de borrelrestanten te droppen. ‘Vous êtes une poubelle’ vroegen we beleefd? Het moge duidelijk zijn dat we al een tijdje geen Frans gesproken hadden.

 

 

 

Toeristische plekken in Parijs bekeken vanuit een rustige hoek?

 

 

 

We sliepen in Le Marais, een enorm gezellige buurt in het 3e en 4e arrondissement. Het was inmiddels de vierde keer dat we met elkaar op stap gingen, altijd Parijs (uitgezonderd van één ander avontuurtje naar Maastricht en de Ardennen. Van die laatste herinner ik me overigens niet zoveel. Maastricht was erg gezellig en de autorit naar de Ardennen een ware marteling voor drie van ons. De vierde zat vrolijk achter het stuur).

Een enorm voordeel als je voor de zoveelste keer in Parijs bent: je kan je volledig richten op één buurt. Le Marais kent veel kleine straatjes, boetiekjes en sfeervolle cafés. Geen babykleertjes van Chanel dit keer, of lieve schoentjes van YSL. Nee, leuke Parijse boetiekjes. Niet dat de prijs er per sé lager is hoor. Uitgebreid heeft één huisgenoot zich staan vergapen aan een tas in een kleur groen-die-ze-altijd-al-zocht. Alleen: de geliefde tas had een prijs van drie nullen en met een korting van 300 euro nog steeds behóórlijk aan de prijs.

Ontbijt Parijs

Goed, een enorme introductie om te komen tot waar je waarschijnlijk voor gekomen bent toen je begon aan dit artikel: de koffie! Want tussen al dat tassen kijken door hadden we natuurlijk ook een gezonde koffiebehoefte. Een overzicht:

The Broken Arm

In dit enigszins klinische café wordt heerlijke koffie geserveerd. Volgens huisgenoot waren ook de barista’s bijzonder fotogeniek. Als portretfotograaf heeft zij hier oog voor (zie bovenstaand resultaat). Ontbijten hebben we er ook gedaan. Ik schrok me een hoedje toen ik het kleine schaaltje yoghurt voorgeschoteld kreeg, maar dezelfde huisgenoot wist dit gelijk om te draaien in iets positiefs. Een paar uur later zouden we dan weer in een warm café zitten. Het was wel een errrug lekker ontbijt trouwens.

The Broken Arm | 12 Rue Perrée | Parijs

 

 

 

Loustic

Bij mij om de hoek in Utrecht is een geweldige koffiebarretje geopend: Ohoj. Kevin, de eigenaar, is Amerikaans en heeft zich hier, via een Parijse omzwerving, gevestigd . Ik vroeg hem naar zijn favoriete koffiebarretje en zonder twijfel was dat Loustic, van een goede Engelse vriend. De koffie was er inderdaad bijzonder smaakvol en we hadden een gezellige plek om te zitten. De keuze voor het ontbijt was groot, de porties evenzeer. En de rekening ook bleek later. Maar desondanks een grote aanrader.

Loustic | 40 Rue Chapon | Parijs

 

 

 

Het beste boek als je van koffie en Parijs houdt? The Paris Coffee Revolution!

 

 

 

Ob-La-Di

Na een behoorlijk stuk door Le Marais gelopen te  hebben, stuitten we aan het einde van de ochtend op dit smalle koffietentje: Ob-La-Di. We gingen er spontaan van zingen. Het interieur deed warm en gezellig aan en ook de geur van versgebakken lekkers was goed voor het winterse gevoel. Ik beperkte me tot een kop cappuccino, maar uit de tafel van de buren bleek ook het ontbijt zeer de moeite waard.

Ob-La-Di | 54 Rue de Saintonge | Parijs

 

 

 

Binnenkort naar Parijs? Haal snel je reisgids in huis en ontdek nog meer leuke ontbijt Parijs plekken!

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


Ontbijt Parijs

Tentjes gemist? Meer weten of andere toffe ontbijtplekken in Parijs? Laat het me weten!

About the Author

One Comment

  1. Eleonora / December 9, 2017 at 19:44 /Reply

    Super Marit!

Leave a Reply