By

Ristorantes, tratoria’s, pizzaria’s, osteria’s. Keuze genoeg om te eten in Italië. Maar geloof me, als je van wijn houdt, hoef je alleen nog maar uit te kijken naar de laatste: osteria’s. Lunch, diner of ‘s avonds laat. Voor elk moment een goede wijn mét lekker eten. Een weekend met vriendin naar de Italiaanse stad bij uitstek voor wijn én lekker eten: Verona. Vier keer een heerlijke Osteria Verona 

Osetria’s. Hier bestaat niet echt een Nederlandse vertaling voor. Het betekent zoveel als plekken waar je heel goed kan eten en het menu wordt vergezeld met mooie wijnen. Of omgedraaid, waar je lekkere wijntjes kan drinken en er iets bij wilt eten. Risotto a la Amarone, Spaghetti a la Valpolicella… Om je vingers bij af te likken. Mooi detail is dat je hier zowel tijdens de lunch en het diner (vanaf 20.00, maar schaam je niet als je start om 22.00 uur) binnen kan komen wandelen.

Dus was het samen met Vriendin tijd voor een weekend Verona. Een stad met een enorme hoeveelheid restaurantjes én osteria’s, op een luchtige manier gecombineerd met de levendigheid van Spaanse tapasbarretjes. Een ideale combinatie als je op zoek bent naar een hoop gezelligheid, rumoerige Italianen en een georganiseerde chaos als bediening. Loop de ‘Romeo en Juliet’ restaurantjes voorbij en probeer een tafel te vinden op een plek waar ‘osteria’ boven de deur hangt. Schuif aan bij een tafeltje met nog een paar vrije stoelen of blijf op straat staan. Welkom in Verona!

Een bijvangst was trouwens het bijwonen van een concert van Eros Ramazzotti in de Arena. Onder de sterrenhemel. Je krijgt spontaan zin om te knuffelen. Een overzicht van drie van onze favoriete osteria’s van het weekend: tussen de Italianen, zittend (maar meestal staand) en een goed glas wijn in de hand.

Osteria Monte Baldo

Osteria Verona #1: Monte Baldo – voor een uitgebreider diner of een goede borrel op straat

Als je geluk hebt, heb je een plaatsje. Anders neem je gewoon een wijn in de hand en hang je op straat, wachtend totdat er een tafeltje vrij komt. Wij schoven rond 22.00 uur aan, het wachten waard. Gezellige drukte, actieve obers en een overheerlijk menu met een opperbeste selectie wijnen.

Osteria Monte Baldo I Via Rosa, 12, Verona

 

 

 

Osteria Dogana Vecia

#2: Dogana Vecia – goed voor een borrel of snelle hap

Superschattig, superklein, supergoedkoop. En even terug in de tijd. We vonden dit terrasje buiten het centrum en kregen spontaan zin in een lekker glas wijn. Voor anderhalve euro hadden we een heerlijke witte. De keuken serveert typische Italiaanse gerechten. Engels praten ze hier niet, een pinautomaat is er evenmin.

Osteria Dogana Vecia I Via Filippini, 3, Verona

 

 

 

Osteria a la Carega

#3: A la Carega – goed voor een borrel of snelle hap

Verborgen in één van de vele straatjes van Verona ligt Osteria a la Carega, aan een klein pleintje dat voor de gelegenheid vol is gezet met stoeltjes. De gerechten uit de keuken zijn kleine Italiaanse tapas, snel geserveerd, met een goed glas wijn uit het omliggende gebied. Een ideaal tentje voor een borrel voor of juist na het eten. Mooi detail is dat je hier ook fietsen kan huren.

Osteria a la Carega I Via Cadrega 8, Verona

Proost! Meer wijn drinken? Check ons weekend in la France!

De laatste Osteria Verona: Osteria dal Cavaliere

#4: Dal Cavaliere – goed voor een lunch/ diner

En zo heb je ze af en toe in Verona, loop je voor de zoveelste keer door een straatje, zie je in één keer toch weer een nieuw pleintje, met hieraan een fantastisch terras. Bijna niet voorbij te lopen natuurlijk en het blijkt helemaal top als de wijnkaart en menukaart ook nog even idyllisch zijn als hete pleintje zelf.

Osteria dal Cavaliere I Piazzetta Scala 3, Verona

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply