Parijs tips: een weekendje Parijs in hartje winter

De mooiste Parijs tips op een rijtje: toeristische hotspots, maar dan vanuit een verrassende hoek.
 •  0

By

Mooi, koffie, Parijs. Drie woorden die in hun combinatie in mijn ogen niet samengingen. Parijs is wel mooi, koffie kan ook mooi zijn. Maar goede koffie tijdens een weekend Parijs? Toch wel… Maar voordat ik de koffiedetails in ga, eerst een kleine impressie van één van mijn favoriete steden in Europa. Parijs blijft altijd mooi. Heerlijk, ontspannend en relaxed. Ik ben er inmiddels zo vaak geweest dat het een beetje voelt als mijn stadje. En ik hartstikke jaloers word als anderen er heen gaan. Zonder mij. Dus voor hen zet ik de leukste Parijs tips graag op een rijtje. Drie van mijn favoriete plekken, toeristische hotspots, maar dan zonder toeristen. Kan dat? Zeker! Lees snel verder hoe je het beste uitzicht hebt op de bezienswaardigheden tijdens je weekendje Parijs.

Jardin du Luxembourg: groene elegantie midden in Parijs

Een park van een typische Parijse elegantie. Heerlijk voor een lunch tijdens een zonnige dag of gewoon een stroll tijdens een, in mijn geval, koudere dag. Het park is heerlijk ruim opgezet en de sfeer is relaxed, helemaal als je de drukke straatjes van het 5e en 6e arrondisement even wilt ontvluchten. Ik denk altijd met weemoed terug aan mijn picknicks-on-my-own, in de tijd dat ik het geluk had hier te mogen werken.

Zin in een kop koffie in Parijs? Check deze drie Paris Coffee Bars

Pont Marie: in alle rust de Notre Dame bewonderen

Naar het oosten ligt de prachtige Pont Marie. De brug is oud en geeft je een prachtige blik op de Seine, en Île de la Cité met hierop de Notre Dame. De kern van Parijs, daar waar het allemaal begonnen is. Op zondag is de brug bovendien rustig, vrij van verkeer en biedt een prachtig uitzicht op de statige huizen aan de Seine, zie hiervoor ook de cover foto van deze blog.

Place Joffre: de Eiffeltoren van de andere kant

De Eiffeltoren vind ik toch altijd iets moois houden. Zo’n groot industrieel gevaarte midden in de stad. Van onderen is hij spectaculair, van boven is het uitzicht fantastisch, maar echt bewonderen doe je hem vanaf Place Joffre. Ruim opgezet loopt deze promenade met statige Parijse appartementen aan weerszijden. Tussen de bomen vang je een glimp op van Eiffeltoren. Steeds mooier. Hoe bekend en bezocht ook, het geeft me altijd een bijzonder gevoel om op deze plek te zijn.

Wat zijn jouw favoriete Parijs tips? Binnenkort een weekendje Parijs? Laat het me weten!

Ik heb niet het idee volledig te zijn, onmogelijk in deze stad. Maar houd mijn blog in de gaten voor de volgende drie Parijs tips. Nu eerst een kop koffie, want ook die heb je tegenwoordig in Parijs, tegen een voortreffelijke kwaliteit. En… mét vriendelijke barista’s.

 

 

 
 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply