Mais oui! Un café s’il vous plaît

 •  0

By

Mooi, koffie, Parijs. Drie woorden die in hun combinatie in mijn ogen niet samengingen. Parijs is wel mooi, koffie kan ook mooi zijn. Maar goede koffie tijdens een weekend Parijs!? Toch wel… Lees snel verder hoe mijn zoektocht vijf jaar geleden begon en nu zijn vruchten heeft afgeworpen. 

Ik in Parijs, zo’n vijf jaar geleden. Aan een klein rond tafeltje, ergens in het 5e, bediend door een niet al te vriendelijke ober, een café crème voor mijn neus. Dit kopje koffie, neergezet met een Parijse onverschilligheid, was niet eens lekker. Maar ik had nou eenmaal zin in een kop koffie. Waar dan de lekkere varianten te halen? Ik wist het niet. Dus besloot ik toch nog eens terug te gaan. Frankrijk kan toch niet eeuwig achterblijven op de rest van Europa? En wat bleek: ze zijn er! Die fantastische mooie koffiebarretjes, waar heerlijke espresso geserveerd wordt. Mét liefde en aandacht. En dat in Parijs?! Ja! Lees snel verder, want dat proeft natuurlijk naar meer.

Strada – la première Paris coffee stop

Met moeders en zus deden we twee dagen en één nacht Parijs. ‘s Ochtends vroeg met de Thalys en drie uurtjes later zaten we aan ons eerste bakkie. We hebben wat afgefietst, langs alle hotspots en koffiebarretjes. Een fantastisch rustpunt van onze tocht was Strada. Zus had het enigszins gehad, want het 5e arrondissement ligt nou eenmaal op een heuvel. Maar het was het klimmetje waard. Strada is een typisch Parijs cafétje, maar wel met vriendelijke barista’s, heerlijke cappuccino en home made lekkernijen.

Mmmm, lekkere home made cake inclusief flinke dot slagroom

O, en vergeet ondertussen niet in het raam te kijken, fantastische spiegeling toch?

Meer Parijs tips? Check deze drie fantastische plekken in Parijs, mét cool uitzicht

KB Cafeshop – koffie dicht bij de Sacre Coeur

Vol enthousiasme vervolgden we onze rit. Maar, het leek wel het weekend van de heuvels. Ook hier was zus (en ook moeders) niet zo blij met mij. Want we zaten nou eenmaal op de fiets, en de volgende stop was de Sacre Coeur. Ik was even vergeten dat deze witte suikerkerk hoog lag. Fietsen door Parijs is natuurlijk best wel cool. Via de Champs Elysées (bucket list dingetje van moeders)  hup de hoogte in. Maar de gemoederen stapten al gauw van de fiets. Meer ook omdat het straatje waar we doorheen fietsten, fantastisch gezellig was. Zelfs in de koude maanden zat iedereen buiten op het terras. En aan het einde zat nog een heerlijk koffie-exemplaar: KB Cafeshop. Tjokkievol, maar ook buiten kan je heerlijk toeven en het straatleven bekijken.

KB Caféshop, prima stop voor een bezoek aan de Sacre Coeur

Zowel binnen als buiten vond ik het prima toeven

paris coffee

La troisième tip: Lomi

Dit exemplaar ligt afgelegen, maar is wel dé Paris coffee spot voor iedereen die een beetje van koffie houdt en die Parijs bezoekt. En gelukkig ook weer bergafwaarts. Deze branderij, annex koffieschool, annex koffiebar is een fantastische plek voor een goede koffie of heerlijke lunch. Vanwege de afstand (deze ligt ergens in het noorden van Parijs, in ook weer niet al te beste buurt) twijfelden we, maar ik ben blij dat we deze alsnog bezocht hebben. Gelijk een souvenir gebrande koffiebonen meegenomen.

Ook al ligt Lomi afgelegen, het is een gezellige drukte

#fanvanstempelsopkoffiebekers

Wat zijn jouw favoriete Parijs tips? Waar drink jij je favoriete Paris Coffee? Laat het me weten!

Houd mijn blog in de gaten voor meer tips in Parijs. Want in twee dagen kan je hartstikke veel bezoeken. Parijs was fantastisch. De vriendelijkheid van de mensen viel me het meest op. Dit klinkt bijna tegenstrijdig. Maar ook hier kan je tegenwoordig goede koffie krijgen, die ook nog met een lach geserveerd wordt. Au revoir et à bientôt!

 

Photo credits to me and my Sony camera

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply