Passie voor Thee – Book Review

 •  0

By

Thee rondom de wereld: over eeuw oude tradities, de beste plantages én de mooiste theebarretjes ter wereld. Geen wonder dat ik dit boek meteen moest hebben. Een welkome aanvulling aan mijn verzameling boeken over drinken en reizen. Geschreven door twee gepassioneerde theefanaten, én ook nog eens bloggers, Louise en Nick. Zij die al hun kennis van de afgelopen jaren verzameld hebben in dit boek: Passie voor Thee. Resultaat: een volledig overzicht over alles wat met thee te maken heeft, mooi vormgegeven en geïllustreerd en enthousiast geschreven.

Teapigs

Louise en Nick, sinds jaar en dag theefanaten. En zo fanatiek dat ze er hun bedrijf van hebben gemaakt: Teapigs. Met als doel te zorgen dat de wereld weer echte thee gaat drinken. ‘The real deal’ in plaats van de ‘dusty slop’. Tien jaar geleden hebben ze samen hun bedrijf opgericht, en nu verkopen ze thee van over de hele wereld, aan de hele wereld. Samen met hun team van teapigs: van tea fanatics tot tea dragons.

Een reis rondom de wereld

In het grootste deel van het 208 pagina’s tellende boek worden de verschillen in thee rondom de wereld besproken. Gebruiken in het Midden-Oosten, tradities in Engeland, producenten in Sri Lanka, soorten thee in Japan, beste theebarretjes in de Verenigde staten… Als je van reizen én thee houdt, is dit boek een absolute topper!

Meer mooie boeken? Check snel nog meer leesvoer en leuke reviews

Maar wat is dat nou, thee?

Wist ik veel. Hetgeen in een zakje zit en kokend water een lekker smaakje geeft. Maar, er zit nog een wereld achter. Wanneer iets echt ‘thee’ is, wat kwaliteit van de massa onderscheidt en hoe oxidatie de wit-, groen- of zwartheid van thee bepaalt. Dit boek staat vol met wetenswaardigheden zodat je de volgende keer twee keer nadenkt als je thee bij de appie wilt kopen.

Passie voor thee

Een sommelier, maar dan voor thee. Eentje die thee met aandacht proeft, slurpt, ruikt, bekijkt en hier dan allerlei bijvoeglijke naamwoorden op kan plakken. En thee is niet zomaar thee, daar ben ik na het lezen van dit boek wel achter. Het is een bijzonder product, waarbij de smaak optimaal tot zijn recht komt als je het net een beetje meer aandacht geeft. Dit boek geeft je hier een eerste handreiking toe. To finally become a real tea pig!

Slurpen maar! Wil je ‘m ook kopen? Dat kan onder andere bij Bol.com. En kijk voor meer informatie over teapigs, ook eens op de site van Louise en Nick!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


 

About the Author

 

Leave a Reply