Pluk Amsterdam – heel veel gezonds en groens in de 9 straatjes

De tweede vestiging van Pluk is sinds kort geopend en biedt heel veel lekkers
 •  0

By

Het leek wel zomer afgelopen maandag! En aangezien dat mijn eerste vakantiedag was, besloot ik om er eens een mooi trip van te maken. Want als echte import-Utrechtse heb ik nog bar weinig van Amsterdam gezien, laat staan de 9-straatjes. Dus hup, fietsie in de trein (ov fietsen zijn top, maar in onze hoofdstad lijken ze permanent verhuurd) en gaan. En toen kwam ik daar een net nieuwe vestiging van Pluk Amsterdam tegen!

Overigens kwam ik de eerste tien minuten van mijn fietstocht vanaf Amsterdam Amstel bar weinig espresso barretjes naar mijn smaak tegen. Waarschijnlijk lag het aan het tijdstip, of ik had de verkeerde gracht te pakken. Het was ook nog vrij rustig in de stad, afgezien van een groep nu-al-of-nog-steeds-dronken toeristen op een waterfiets.

En dat was de tweede in de 9-straatjes

Inmiddels had ik een vrij grote koffiebehoefte en zie daar, daar waren de 9-straatjes. En daar liep ik vrijwel meteen tegen een geweldig barretje aan, Pluk. ‘We zijn pas zes dagen open’. ‘Wow!’ dacht ik, ‘Ik heb echt een nieuwe hotspot ontdekt!’ Nou ja, al snel werd de Columbus in mij getemperd in d’r enthousiasme. 200 meter verderop was een aantal jaar geleden al de eerste vestiging van dit coole concept geopend, en nu dus ook aan de Berenstraat.

Er was enorm veel geplukt

En nu, Pluk. Voordat ik begin: ik heb nog nooit zoveel frambozen en blauwe bessen bij elkaar gezien. Het stond allemaal prachtig, samen tussen al het andere gezonds overigens. Voor het raam stonden enorme manden met meer groens. Flink geplukt. De koks waren druk bezig om van al dat gepluk de meest lekkere ontbijtjes en lunches te maken. Want al waren ze net open, het was er al flink druk. En ondanks de grote aanloop, waren de barista’s heerlijk spontaan.

Nog meer groene barretjes vind je hier!

Het interieur: wit en veel groen. Inclusief bananenboom. En met een piepkleine inniminie groen binnenplaatsje. Overigens verkopen ze er ook allemaal mooie interieur accessoires, natuurlijk in de pluk-stijl van het mooie lichte pand. Een prima plek voor een cappuccino. ‘Met wat voor melk?’ Huh?! ‘Volle melk’ Want hoe gezond kokosmelk, havermelk, lijnzaadmelk en weet-ik-veel-melk ook al niet is (ze hebben t allemaal), de beste cappuccino drink ik nog altijd met die lekkere vettige romige melk. En die was er gelukkig ook gewoon.

Pluk Amsterdam | Berenstraat 19 | Amsterdam

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates?


About the Author

 

Leave a Reply