By

Voor een klein stadje als Krakau kent het toch verrassend veel restaurants. Maar hoe nou een bijzondere uit te kiezen? Laat dat dit keer aan vriendlief over. Vriend kennende heeft hij hier een uitgebreide studie van gemaakt. Verschillende sites bekeken, de straat virtueel doorgelopen met google-maps en het menu door google-translate gehaald. Dus ik kan je wel met grote zekerheid melden dat het hier om een topper gaat: Bistro 11! Een fantastische in de restaurants Krakau. Welkom in een mooi groen food-walhalla, mét heerlijke lokale wijnen! 

Restaurant met groen én wijn

Aangezien we hier waren met mijn verjaardag had hij de schone taak op zich genomen om een restaurantje naar mijn wens uit te kiezen. Kerningrediënten: bijzonder voedsel, heerlijke wijn en een mooi interieur, bij voorkeur met plantjes. Ik ben nou eenmaal groen-fan. Zelf had ik hier nog geen flauw benul van. Ik had namelijk bedacht om op mijn verjaardag een gezellig restaurant op de bonnefooi binnen te stappen.

Bistro 11: lekker buitenaf

Hij leidde me naar het station, trappen op, trappen af, op naar het oosten van Krakau, weg van het charmante centrum. Het was duidelijk een restaurant dat niet ten prooi viel aan de gemiddelde toerist. Dat beloofde in ieder geval veel goeds. Voorbij een parkje sloegen we linksaf en kwamen uit op een straatje met wonderbaarlijk genoeg meerdere horeca gelegenheden (check mijn volgende blog over ontbijt en koffie…). Op een binnenplaatje lag toch wel enigszins verscholen een heel schattig geval. Onze plek voor deze avond.

Meer Krakau tips? Check deze drie fantastische plekken in Krakau voor een stadswandeling mét uitzicht

Locale wijnen

Het interieur beloofde in ieder geval veel goeds. Het deed me een beetje Scandinavisch aan. Een open keuken. En: veel groen aan de muur! We kozen een plek tegen het groen aan. De sfeer was relaxed en rustig. De bediening erg aardig en attent. Het menu sprak me meteen aan. Geen groot geval, maar eentje die met de seizoenen meedraait en de keuze geeft uit een beperkt aantal gerechten. En niet te missen: een grote selectie uit Poolse en Hongaarse wijnen. Fantastisch. Dit kwalificeerde het restaurant natuurlijk meteen voor een vermelding op deze site.

Restaurants Krakau: koken met plezier

De keuze bleek toch reuze, want alle gerechten op de menu kaart klonken speciaal. Dus dan maar veel bestellen. En eten! Dat was absoluut een topervaring. Mooie gerechten, verrassende combinaties en koks die er zichtbaar plezier aan hadden. De chefs hebben ook uitgebreid aandacht besteed aan vegans, gluten-free en regionale gerechten. Zoals gewoonlijk bleven we bestellen en eindigde ons heerlijke diner ver nadat alle andere gasten richting huis waren gekeerd. De eigenaar zat gezellig naast onze tafel en de bediening praatte lekker mee. Hup, sterke drank op tafel. het was tenslotte mijn verjaardag. Groen en healthy. Nou ja, exclusief de wijn en sterke drank dan.

Al met al een heerlijk restaurant in Krakau! Check hier hun site (wel in het Pools) of direct het menu. Alvast starten met voorbereidingen? Koop gelijk je reisgids bij Bol.com voor nog meer Krakau restaurants!

 

 

 
 

 

 

Photo credits to Bistro 11, Krakau, Polen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply