By

Sinds kort vind je de smoothie-place-to-be bij Tigris & Eufraat. Van avocadoshake tot granaatappelsap, voor je neus gemaakt door Medo, de smoothiemaker van Amsterdam Oost.

Verscholen achter de blauw-witte luifel van delicatessenwinkel Tigris & Eufraat zit een waar smoothieparadijs . Medo, de smoothiemaker, staat vol trots achter de fris betegelde counter tussen vers fruit dat eruitziet alsof het zo van het land is geplukt.

Verse sappen aan de Javastraat

‘In mijn thuisland, Syrië, vormen kleine smoothie- en sapbarren een vast onderdeel van het dagelijkse leven’, vertelt Medo enthousiast. ‘Op elke hoek van de straat is er wel één te vinden.’ De eigenaar van Tigris & Eufraat vond dat een dergelijke bar in deze buurt ook niet zou misstaan. Sinds een aantal maanden vind je in zijn delicatessenzaak dé plek om je vitaminedosis voor de herfst op peil te brengen.

Smoothies in Amsterdam Oost

In Syrië is het maken van smoothies niet zomaar het hip crushen van een paar stukken fruit, maar daadwerkelijk een ambacht. Kies uit het fruit in de winkel, of bestel één van de aanraders op het bord. Aanrader is de shake van avocado, amandelen en melk – een dag later kom je gegarandeerd terug voor een refill. Juicy detail: voor een grote beker leg je bij hem maar €2,50 neer.

Kies uit het fruit in de winkel, of bestel één van de aanraders op het bord. Wij kozen voor de avocado, amandelen en melk shake en kwamen een dag later alweer terug om de volgende te proeven.

Tigris & Eufraat | Javastraat 20-22 | Amsterdam

 

 

 
Deze smoothies samen met nog heel veel lekkers proefde ik tijdens Lonneke’s Mooncake foodtour
 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


Smooties in Amsterdam Oost

Wat zijn jouw favoriete plekken in Amsterdam Oost? Laat het me weten!

About the Author

 

Leave a Reply