Stedentrip Turijn? Drink de beste koffie in deze elegante cafés

Een stedentrip Turijn vol met interessante bezienswaardigheden, aperitief-barretjes en de beste koffie
 •  0

By

Een stedentrip Turijn doet menig vriend de wenkbrauwen fronsen. Wat hier nou te beleven is?! Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie dacht aan een industriële stad, donker en koud. Ik weet niet waarom, de naam vind ik weinig sexy. Tijd om mijn beeld bij te stellen en mezelf onder te dompelen in de Noord Italiaanse cultuur. Op zoek naar Italiaanse espresso (dat blijkt niet zo moeilijk), in elegante barretjes.

Stedentrip Turijn

Turijn is één van de meest welvarendste steden in Noord Italië. Deze rijkdom hebben ze grotendeels te danken aan de bloeiende auto-industrie. Hier werd de Fiat 500 ontworpen en geproduceerd. Inmiddels heeft Fiat zijn productie-faciliteiten verschoven. Wat overblijft, is een stad vol architecturale elegantie, waarvan de Mole Antonelliana en de pleinen rondom de paleizen slechts een paar voorbeelden zijn. Daarnaast is Turijn, volgens de Italianen althans, dé stad waar de Vermouth geboren is en nog steeds de meeste Vermouth ter wereld geproduceerd wordt. Allereerst op zoek naar een espresso, het is tenslotte nog te vroeg om een aperitief te sippen

Caffè al Bicerin

De geur van pure chocolade komt je tegemoet als je dit kleine barretje binnen stapt. En dat is niet voor niets. In dit café werd de eerste Bicerin besteld: espresso, chocolade en room. Je kan natuurlijk ook gewoon een espresso kiezen, waardoor je meer ruimte overhoudt voor een pasta later op de dag. Een leuke bijkomstigheid is dat ze hebben een terras hebben die rustig gelegen is op een mooi plein.

Caffè al Bicerin | Piazza della Consolata, 5 | Turijn

Caffè San Carlo

Dit café is veruit de sjiekste van allemaal. Bovendien een bezienswaardigheid in Turijn op zich. Dit café is gelegen vlakbij het Paleis en de kroonluchters verraden dat je hier in koninklijke stijl je espresso kan drinken. Normaal gesproken zou ik rechtsomkeert maken, helemaal in mijn toeristen-outfit. Maar hiervoor maak ik toch een uitzondering, bestel een espresso (die een niet Koninklijke prijs heeft van slechts een euro), vergaap me aan de kandelaars en voel me even héél belangrijk.

Caffe San Carlo | Piazza San Carlo, 156 | Turijn

Torrefazione moderna – The Tea

In een oude koffiebranderij (Torrefazione in het Italiaans) is dit mooie historische café gevestigd. Het zaakje is klein, waardoor je eigenlijk uitsluitend staand aan de bar plaats kan nemen en gelijk met je neus op de grote hoeveelheid soorten thee gedrukt wordt. Dus als je even geen zin hebt in een espresso, ben je hier aan het goede adres (maar een espresso gaat ook). Kijk je iets meer om je heen, dan zie je dat deze bijzondere zaak ook veel specerijen verkoopt.

Torrefazione moderna – The Tea |  Via Corte d’Appello 2 | Turijn

Torino Coffee Card

Binnenkort een stedentrip Turijn gepland? Overweeg om de Torino Coffee Card te kopen bij één van voorgaande barretjes. Voor 4,50 krijg je 5 keer een espresso in één van deze (en meer) mooie barretjes en doneer je bovendien nog een paar euro aan het lokale kinderziekenhuis!

Deze drie mooie barretjes verraden overigens dat ik mijn eerdere beeld van Turijn moet bijstellen. Van industrieel naar elegant, van donker naar licht en van koud naar 25 graden mét herfstzonnetje. Een dikke aanrader als je een stedentrip Turijn overweegt!

 

 

 

Op stedentrip Turijn en een boek vol bezienswaardigheden in Turijn?

 

 

 

Photo credits to me and my Sony Camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates?


About the Author

 

Leave a Reply