Thuisbarista: hét koffie boek

 •  1

By

Al ruim vijf jaar ben ik de trotse eigenaar van mijn trouwe Quick Mill. Mintgroen. Rechtstreeks uit Italië, zo’n apparaat met piston. Grootste nadeel (en tegelijkertijd ook weer zijn charme) is dat mijn dagelijkse espresso erg bewerkelijk is. Maar met de juiste instructies kom je een heel eind. En dan blijft dit koffie boek een old time favorite: Thuisbarista. Heldere foto’s, vlot geschreven en gericht op alles wat goed én fout kan gaan in alle stappen van het proces. Voor iedereen die zijn baristakunsten wil verbeteren, gewoon met je eigen apparaat.

Als thuisbarista valt er altijd wat te leren

Te licht, te donker, te zuur, te bitter. Dit boek geeft aan wanneer je koffie nog niet perfect is en wat je eraan kan doen om je koppie leut te verbeteren. En het is juist daarom dat ik dit boek zo geweldig vind. Want het is zelden dat je een perfect kopje koffie zet, maar het is juist mooi om te blijven experimenteren en te leren. Met handige foto’s leggen de auteurs uit hoe je tot je ideale kop moet komen, of je nu een espresso, cappuccino of latte zet.

Meer mooie boeken? Check snel nog meer leesvoer en leuke reviews

Veel koffie-leesvoer

Nou heb ik ooit eens twee keer drie uur lang een les gevolgd voor het zetten van één kopje espresso. Zes uur hoor ik je denken?! Ja, er is namelijk heel veel interessants te vertellen over het zetten van één espresso. Ook daar besteden ze in dit boek uitgebreid aandacht aan. Van koffieboon tot espresso en alles er tussenin.

Word je eigen thuisbarista

Maar goed. Je bent natuurlijk pas echt tevreden als je ook latté art in je kopje kan toveren. Na veel oefenen komt het bij mij enigszins in de buurt. En ik ben ervan overtuigd dat jij na het lezen van dit boek je gasten een perfecte espresso voorschotelt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


 

About the Author

One Comment

  1. Hans / October 7, 2016 at 20:40 /Reply

    Bedankt voor deze boekentip! Ik heb het boek besteld en vindt het helemaal leuk: duidelijke instructies en voorbeelden, interessante interviews en erg mooi foto’s. Nu alleen nog een beetje oefenen 🙂

Leave a Reply