By

Thuiswerken, maar dan in tenten waar je goed koffie kan drinken, niet in Nederland, maar in Londen. In Deel I was ik op bezoek in Shoreditch. Nu vervolg ik mijn tour op de fiets én met laptop. Een groot contrast met Shoreditch vormt het naastgelegen The City. Zakenmannen schieten snel voor mijn fiets langs. Met een telefoon in de hand haasten ze zich naar hun volgende afspraak. Hier bevindt zich het financiële hart Londen. De grijze pakken zijn geen goed teken voor creativiteit. De grote koffieketens bevestigen mijn vermoeden. Ik vervolg mijn weg naar het noorden, richting St Luke’s. Een wit kerkje, St Luke’s Church, vormt het rustige middelpunt. Van het hectische leven een paar kilometer verderop is niets te merken. Een rustige, eenvoudige buurt, waar de kleurrijke food stalls op de Whitecross Street Market elke dag hardwerkend Londen voorzien van een lunch.

De typische huizen met oranje bakstenen en witte kozijnen geven het een dorps karakter. Hier geen toeristen, toeterende taxi’s of snelle mannen. Het is moeilijk voor te stellen dat dit dorpsbeeld voorheen synoniem stond voor armoede en alcoholisme. Nieuwe ondernemers hebben er hun onderkomen gevonden. Dit heeft gezorgd voor innovatieve werkplekken. Eén daarvan is Timberyard; work, rest, relax or play. De coffee experience re-invented, wat hier zoveel betekent als goede ingrediënten combineren met de laatste technologie. Als ik binnenstap, valt me meteen de rustige sfeer op. Een aantal mannen is achter zijn laptop aan het werk, een man van rond de 30 hangt onderuit gezakt op de bank, een MacBook op zijn schoot. Even verderop staan een aantal Ipads voor gemeenschappelijk gebruik. Een perfecte locatie om thuis te werken. Verse producten, goede koffie en een enthousiaste crew.

Creativiteit komt niet vanzelf, maar vaak wel als je twee dingen met elkaar combineert tot iets nieuws. Dat dachten ze ook bij dit café in St Lukes. ‘We like riding our bikes and drinking coffee. We had an idea about combining stuff we like to make something special’. Resultaat: Look Mum No Hands. Met succes. Deze tent is niet te missen. Ruim opgezet en de waslijn met gekleurde boxers trekt meteen mijn aandacht. Terwijl de keuken de verse groenten en fruit van de ochtend omtovert tot pies, salades en sandwiches, zet de bevlogen barrista, Jaanus Savisto, espresso’s. De vrijdagmiddagborrel kan je hier meteen nuttigen. Er is een ruime selectie uit locale breweries en ciders.

 

 

 

Timberyard I 49 Old St, London I www.tyuk.com 
Look Mum No Hands I 61-67 Old Street, London I www.lookmumnohands.com

 

About the Author

 

Leave a Reply