By

Niet gedacht dat het hier om half 6 zo druk zou kunnen zijn. Vanochtend kwamen we dit tentje tegen op internet. Meteen maar reserveren dachten we, alleen nog plek om half 6. Nu was het om drie uur al donker en was onze biologische klok om half 6 echt wel toe aan wat eten, plus dat welverdiende wijntje. Aangezien de wijn zo verschrikkelijk duur is (neem nou een huiswijn van een tientje per glas), hebben we besloten om dan ook maar ergens te gaan eten waar de wijn goed is. En ja, daar betaal je in Stockholm helaas wel wat voor.

Iets eerder dan gepland stappen we Rolfs Kök (de keuken van Rolf schat ik zo in) binnen. Een drukte van jawelste. De bar zit vol, alle tafeltjes bezet en serveersters lopen vrolijk door al het Zweedse geweld. We worden vriendelijk naar een tafeltje begeleid. Erg veel ruimte is er niet. Vriendin heeft moeite om haar dikke buik om de glazen van de buren te manoeuvreren. De kaart is in Zweeds en voor ons onbegrijpelijk, maar de serveerster deelt ons vriendelijk mede dat alle gasten veelal voor één ding komen: Rödvinsbräserade oxkinder med gotlandstryffel & potatispuré. Ach so. Een soort draadjesvlees in een enorm lekkere saus, vergezeld met een aardappelpuree van truffel. We laten ons er het beste glas van het huis bij serveren. Wat volgt is een enorme stilte. Verrukkelijk. Zo’n aardappelpuree vind je nergens! Wel even reserveren.

 

 

 

Rolfs Kök I Tegnérgatan 41 I www.rolfskok.se

Een paar foto’s kunnen natuurlijk niet ontbreken. Op de eerste de schoongepoetste glazen boven de bar. Het restaurant heeft een mooie open keuken met een grote bar in het midden, helemaal vol om half zes dus. Evenals de tafeltjes. Op de laatste foto’s zie je dat je gezellig dicht op elkaar zit. En dat het voor vriendin dan ook best lastig was om galant haar dikke buik langs de glazen op de tafel te leiden. In het midden het fantastische gerechtje. De topper, de truffel aardappelpuree zit in het gietijzeren bakje rechtsboven op de foto.

Photo Credit: www.rolfskok.se

About the Author

 

Leave a Reply