De beste (dak)terrassen in Valencia voor een zonovergoten stedentrip

De ultieme gids met de beste Valencia tips voor een zonovergoten weekend op het terras
 •  0

By

De afgelopen twee maanden zal het jullie niet ontgaan zijn, ik was vrij! Een heerlijke periode die ik afgesloten heb met een stedentrip Valencia. Uiteraard heb ik boordevol valencia tips mee naar thuis genomen en in deze blog neem ik je mee de heerlijkste terrassen in deze zonnige stad. Want, alhoewel de Spanjaarden overdag liever binnen zitten, voelt dat als Nederlander toch wat vreemd. Dus ben ik op zoek gegaan naar de beste terrassen in Valencia voor overdag. Een lekker zonnetje, zomerjurkje aan, bruinen die benen. Terrassen te over in Valencia! Een blog over de beste Valencia tips tijdens een weekend in deze verrassende stad!

Valencia tips numero uno: Rooftop terras met uitzicht op dé bezienswaardigheden in Valencia

Van alle terrassen in Valencia mijn favoriet, dit exemplaar op het dak van Hotel Cathedral Suites. Bovenop dit hotel ligt het terras Le Petit Bistro, één van mijn favoriete Valencia tips. Binnen, maar zeker ook buiten is het er mooi ingericht. Een ventilator sproeit non stop water voor wat verkoeling. Een glas wijn voor je neus en een relaxed muziekje draait. En jij hebt uitzicht op de koepels van het Cathedral de Santa Maria de Valencia, één van de mooiste bezienswaardigheden in de stad. De lunchkaart en het eten is trouwens ook aan te bevelen. Ik had een heel smaakvolle carpaccio van ossenhaas (warm!) met een zoete dressing van mango. De prijs is wel naar het uitzicht, maar dat maakt deze Valencia tip er niet minder om.

Combineer met: een bezoek aan het kathedraal van Valencia

Le Petit Bistro | Carrer dels Cavallers, 3| Valencia

 

 

 
 

 

 

Voor je ultieme Valencia citytrip: nog een heerlijk dakterras op ‘Holahotel Carmen’

Nou zijn rooftop bars eigenlijk altijd makkelijk scoren. Wie houdt er nou niet van drank met uitzicht? Een andere mooie is gelegen aan de rand van Valencia, met uitzicht op de Turia tuinen en ligt bovenop het Hotel Carmen. Relaxte stoelen, loungebanken en een open bar. Wat wil je nog meer? Ook deze ligt bovenop het dak van een hotel en ook hier kan je gewoon als niet-gast naar binnen. Als je je toch bezwaard voelt, loop met een pokerface richting de lift en druk op het bovenste knopje. Voilà! Valencia tips #2 openbaart zich aan je voeten.

Te combineren met: een fietstocht door de wijk El Carmen of de Turia tuinen

Terraza Holahotel Carmen | Calle Blanquerías, 11 | Valencia

 

 

 

Valencia tips onder de locals: relaxed terras bij ‘Café Museu’

El Carmen is een wijk die je zowel overdag als ’s avonds moet bezoeken. Valencia met een rauw randje. Straten zijn er iets smeriger, huizen hebben een wat vervallen aanblik. Maar de graffiti is een reden om de wijk wél te bezoeken. Op steeds meer plaatsen vind je er street art. Overdag zijn er veel barretjes gesloten, dus het kan er wat verlaten uitzien. Heb je toch dorst (of honger), check dan dit rustige terras, met vriendelijke bediening en prima koffie.
Café Museu | Carrer del Museu, 7 | Valencia

Te combineren met: een fietstocht door de wijk El Carmen of de Turia tuinen

 

 

 

Terras (met heerlijk eten) op het strand van Valencia bij ‘La Más Bonita Patacona’

Valencia is dé perfecte stad om een fiets te huren. Er zijn veel fietspaden en als die zomaar ophouden, fiets je gewoon verder over de stoep. En als je dan toch die fiets hebt, is een ritje naar het strand natuurlijk een must-do. Als je de directe weg neemt, is het iets meer dan een kwartier fietsen. Als je de lange route via Ciudad des Artes neemt, dan ben je enorm lang onderweg. Ik dus. Maar als je ergens kan bijkomen van je fietstocht, dan is het hier wel. Gelegen in een oud vissershuisje, met een schattig terrasje voor. Maar blijf niet alleen maar op het terras voor hangen. Binnen is het interieur geweldig. Betonnen vloer, industriële lampen en brede tafels. En blijf dan ook daar niet hangen, want de achtertuin is nog meer geweldig. Enrique Iglésias op de achtergrond. Bananenbomen en wuivende palmbladeren. Een cocktail. Need I say more?

Te combineren met: een bezoek aan het strand

La Más Bonita Patacona | Passeig Marítim de la Patacona, 11 | Valencia

Photo credits to me and my Sony camera

 

 

 
 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply