Mijn klassieker op wijn(reis)gebied: Hugh Johnson’s Wijnatlas

Het boek voor iedereen die van wijn én reizen houdt
 •  0

By

Eén van mijn eerste wijnboeken, én nog steeds één van mijn topfavorieten: de Wijnatlas van Hugh Johnson. Of ik nou een nieuwe reis aan het uitstippelen ben, of meer wil weten over de achtergrond van een fles die ik voor me heb staan: dit boek komt altijd van pas.

Ik heb een grote voorliefde voor topografische kaarten en atlassen. Weet niet waarom, ik zit er altijd naar te gluren. En een aangeboren voorliefde voor wijn. Daarom is dit één van mijn favoriete boeken: de wijnatlas van Hugh Johnson. Een soort Grote Bosatlas voor wijnliefhebbers. Van elk land in de wereld dat ook maar een druivenstok aangeplant heeft, biedt dit boek een kaart. Op deze kaart vind je vervolgens alle informatie die een wijnliefhebber wil snappen: de hoogte van de wijngaard, de ligging ervan, het profiel van de grond…

Een ouderwetse routekaart

Voldoende materiaal om je eigen wijnvakantie uit te stippelen. Hugh Johnson vermeldt, naast alle geografische details, ook waar je de mooie wijnhuizen en de toppers onder hen kan vinden. Alle gebieden voorzien van een duidelijke toelichting. Hoe gedetailleerder de kaart, hoe interessanter het wijngebied. Mijn TomTom in wijnland.

Op zoek naar een overzicht van alle druivensoorten? Wine Folly is nog zo'n leuk boek

400 pagina’s aan wijnatlas

Een enorm uitgebreide navigatie overigens. Dit boek telt maar liefst 400 pagina’s en dekt alle wijngebieden in Europa (inclusief de minder bekendere als Griekenland, Slovenië, Tsjechië…) én dat van de nieuwe wereld (ook dit inclusief een aantal onbekende wijnlanden als Japan en China). Overigens biedt het boek ook informatie over de geschiedenis van wijn, de verschillende druivensoorten en het proeven van de wijn zelf, maar dit voert zeker niet de boventoon.

Met al die informatie hoef jij in ieder geval niet meer de weg kwijt te raken in dit enorme land.

Trouwens, als je van wijn en reizen houdt, kijk dan ook eens hier om meer te lezen over Lonely Planet’s Wine Trails.

 

 

 

Dit fantastische boek bestellen of juist cadeau geven?

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


De Wijnatlas van Hugh Johnson

Wat is jouw favoriete wijngebied? Laat het me weten!

About the Author

 

Leave a Reply