Jaja – Naked Wine midden in Berlijn

Een wijnbar in de hippe wijk Neukolln in Berlijn met 150 wijnen op de fles inclusief een creatieve chef
 •  0

By

Craft beers, single origin coffees. We weten precies waar alles vandaan komt. Lokaal gemaakt, volgens traditionele methoden. En waarom geldt dit nog niet voor wijn? Bij Jaja Berlijn vinden ze dat hier verandering in moet komen. Hun wijnbar telt meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde wijnen, allemaal van kleine producenten én allemaal met zo min mogelijk sulfiet. Naked dus. En als je niet weet wat sulfiet in wijn precies doet, dan lees je gewoon het 200 pagina’s tellende boek op de bar.

Verscholen in een rustig straatje (althans ’s avonds) ligt deze heerlijke wijnbar: Jaja. Franse slang voor wijn. Zo’n eentje waar je prima ’s avonds aan kan schuiven in je eentje aan de bar. Of waar je met een stel vrienden aanschuift aan de paar tafeltjes. Een oude stenen wand, een paar lange planken met wijnen en een kleine keuken. Voilà, je wijnbar is geopend. De focus ligt op de wijn, én wel biologische wijn van kleine wijnboeren. De Franse eigenaren hebben bij elke wijn een mooi verhaal.

Voor wie nog een hapje mee wil eten, Yailen Diaz biedt een heerlijk vers en creatief menu aan van een viertal kleine gerechten. Bijpassend bij de wijn, niet andersom. Ze hebben het goed begrepen hier. En ja, na het bezoek aan Jaja Berlijn, wil ik eigenlijk ook alleen nog maar biologische wijn.

 

 

 

 

Jaja Naked Wine Bar | Weichselstrasse 7 | Berlijn

Photo credits to https://www.pinterest.de/pin/319263061068211642/ for the first photo. And to my iPhone for the last three.

About the Author

 

Leave a Reply