By

Wine Folly: hét boek geschreven voor de toekomstig vinoloog of wijnliefhebber. Tot welke categorie ik behoor? Nu drink ik graag een glaasje mee, maar geen idee wat ik proef of hoe ik een wijn moet beoordelen. Donkere rode wijn, dat is mijn favoriet. Niet bepaald genuanceerd voor de hoeveelheid wijn die ik jaarlijks in mijn glas laat schenken. Laat staan dat ik mijn smaak iets verfijnder toe kan lichten tijdens een romantisch avondje uit eten. Een wijnliefhebber dus, met verborgen ambities tot vinoloog. Hoog tijd voor een korte cursus, in de vorm van dit leuke boek dat ik van de week zag liggen: Wine Folly

Goed nieuws: dit is geen stoffig wijnboek met ouderwetse mannen foto’s, poserend in een wijngaard. Wat dan wel? Een overzichtelijk, visueel en kleurrijk boek vol met feiten over alle basics: van het proeven, het serveren en bewaren tot het matchen van de wijn bij je feestdagendiner.

Een beetje orde in de wondere wijnwereld

Het boek is geschreven door Madeline Puckette en Justin Hammack, beide opdrichters van de wijnblog WineFolly.com. Een blog over van alles wat met wijn te maken heeft. En wat zij wilden: orde scheppen in de enorme berg aan wijnen door middel van het overdragen van hun kennis (hun blog is trouwens ook een fantastisch naslagwerk).

Wine Folly: voor iedere wijngek in spé

De echte toegevoegde waarde zit in de heldere beschrijving van 55 druivenrassen. Bij elke druivenras staat uitgebreid beschreven wat je allemaal kan proeven, hoe jaartallen invloed hebben op de aroma’s en hoe de smaak van de druif verschilt van land tot land. Kwestie van uit je hoofd leren dus.

Leuk detail: aan het boek zit een praktijkopdracht verbonden: proeven van 34 van de 55 druivenrassen. Om te groeien van wijnliefhebber naar de verborgen vinoloog in mij. En na het lezen van dit boek? Dan kan je zelf om dit feitelijke epistel een hoop wollige taal verzinnen. Wat na het drinken van de 34 verschillende soorten ongetwijfeld eenvoudig gaat.  Weet je in ieder geval dat je héél véél van dit boek opgestoken hebt. Proost!

 

 

 

Snel dit fantastische boek bestellen?

 

 

 

Photo credits to me and my Sony camera

Als eerste op de hoogte van de nieuwste updates? 


Wine Folly

Wat is jouw favoriete wijn? Laat het me weten!

About the Author

 

Leave a Reply