By

Met het wijnseizoen dit najaar in het vooruitzicht, een uitermate geschikt moment om na te denken over je volgende weekend trip. Weet je nog niet waar heen? Met het nieuwe boek van de Lonely Planet Wine Trails krijg je zin om niet één wijnreis, maar meerdere uitstapjes plannen. ‘Plan 52 perfect weekends in the wine country’. Sip the World neemt het boek alvast voor je door en vindt een goed excuus om het hele jaar door wijn te drinken.

Noord Oost Zuid West

Bekend (de wijngaarden van Frankrijk, Spanje, Italië…) of nog nooit van gehoord (de velden in Marokko, Griekenland, Engeland). Dichtbij (onze oosterburen) of ver weg (Australië, Argentinië en de VS)? Lonely Planet zet 52 wijngebieden over de hele wereld voor je op een rij en bespreekt een aantal niet-te-missen wijngaarden. Uiteraard in hun alom bekende positieve schrijfstijl, maar ach, je moet er toch zin in krijgen?!

Slapen, eten en een festival meepakken

Slapen doe je op je wijnweekend natuurlijk niet in de eerste de beste AirBnB. Dit boek geeft je tips in stijl. Niet alleen om te slapen, maar ook om te eten. Restaurants mét chefs die verstand hebben van wijn. En om je trip precies op het juiste moment te plannen, hebben de auteurs ook nog de leukste festivals in het gebied op een rijtje gezet.

Meer wijn drinken? Check mijn ervaringen van een weekend rode wijn drinken in La France

Wine Trails: ook voor de gezellige wijndrinker

Dit boek is bedoeld voor iedereen die het lekker vindt om een glas te drinken, maar niet meteen de behoefte heeft om te praten over het volle boeket in de mond. Gewoon down-to-earth, zonder poespas geschreven.

Overigens ook geschikt als je niet op reis gaat, maar wel van een goed glas wijn houdt. Het boek, met de matte kaft, mooie foto’s en 320 pagina’s ligt mooi op de keukentafel. Gewoon een goed excuus om elk weekend een ander wijntje te kopen.

Meteen het boek ‘Wine Trails’ kopen? Dat kan via onderstaande link.

Photo credits to me and my iPhone

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


About the Author

 

Leave a Reply